唉,想問下大家, 兩個人月入共4萬,可以點樣買樓??

360 回覆
8 Like 64 Dislike
你想自住定收租?自住就居屋啦。
收租仲要新樓,交完管理費差餉稅係極少肉食,仲要take樓價跌個risk. 咁不如買700好過

有幾手700,希望幫補下
收租仲要新樓,交完管理費差餉稅係極少肉食,仲要take樓價跌個risk. 咁不如買700好過

自住收租都冇分別 買完租出去 自己再租 已經好好多

綠表居屋收租犯法
自住一定係居屋

政府新出左計劃 可以租出去啦 公屋都可以租出去啦

又水人,未立法就話可以
叫樓主買新樓係靠害
兩個夾埋搵多你一倍都買唔撚到

你想買咩先

其實係睇你地點洗錢囉
大洗既緊係買唔到啦
而家2個加埋搵5萬幾6萬
2個平時都好慳
1個月草到 3萬幾4萬
一年打底都草40萬
同你差唔多
我打算租套房同居1年先
睇下夾唔夾先

你地點睇?

我人工小,無諗過租,好似好蝕。同埋租金邊個出

預租5-6千
未計其他
租金6:4囉
唔介意邊個比

綠表居屋收租犯法
自住一定係居屋

又水人,未立法就話可以

你知綠表居屋5%首期免壓測免按保?綠表4,500萬大把高質選擇,完全唔需要考慮私樓又貴又細又要多首期又要壓測

你知綠表居屋5%首期免壓測免按保?綠表4,500萬大把高質選擇,完全唔需要考慮私樓又貴又細又要多首期又要壓測

公務員係咪入職2年就可以拎綠表?
拎綠表買二手居樓好似抵玩D?
自己28歲 月入2萬5。 另一半搵15000,依家儲左45萬
係咪應該諗居屋?? 求指教

我都28 月入 3萬5
儲左1.6M

不過無女
我以前同你差唔多case
果時我搵兩萬中 女友一萬中
儲左兩年錢,有40萬
之後加埋爸爸比500 萬我
成功買到樓
所以我成日都勉勵年輕人,要刻苦耐勞

身邊個個上車都係用呢個方法 daddy贊助200-600萬不等

咁後生買樓除左父幹都冇咩辦法啦

公務員係咪入職2年就可以拎綠表?
拎綠表買二手居樓好似抵玩D?

認認真真儲多幾年錢先啦~2020年樓市有下調跡象先好入市,依家買玩死自己咋

講左幾多年?
自己28歲 月入2萬5。 另一半搵15000,依家儲左45萬

我都28 月入 3萬5
儲左1.6M

不過無女

夠買5到6球嘅樓㗎啦
我以前同你差唔多case
果時我搵兩萬中 女友一萬中
儲左兩年錢,有40萬
之後加埋爸爸比500 萬我
成功買到樓
所以我成日都勉勵年輕人,要刻苦耐勞

身邊個個上車都係用呢個方法 daddy贊助200-600萬不等

咁後生買樓除左父幹都冇咩辦法啦

我爸爸都冇支持我

綠表居屋收租犯法
自住一定係居屋

又水人,未立法就話可以

我都28 月入 3萬5
儲左1.6M

不過無女

夠買5到6球嘅樓㗎啦

我要唔係要呢d

綠表居屋收租犯法
自住一定係居屋

又水人,未立法就話可以

我都28 月入 3萬5
儲左1.6M

不過無女

夠買5到6球嘅樓㗎啦

我要唔係要呢d

要更多冇咩可能 你最多借到400萬好盡㗎

我都28 月入 3萬5
儲左1.6M

不過無女

夠買5到6球嘅樓㗎啦

我要唔係要呢d

我唔係講樓 , 樓我住居屋都無所謂
我要 個女戶主啊
買紙紮果D

我都28 月入 3萬5
儲左1.6M

不過無女

夠買5到6球嘅樓㗎啦

我要唔係要呢d

我唔係講樓 , 樓我住居屋都無所謂
我要 個女戶主啊

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞