唉,想問下大家, 兩個人月入共4萬,可以點樣買樓??

360 回覆
8 Like 64 Dislike
得咁少$ 夾硬黎一野清哂有事果陣點算
係都儲多d 先買
遠又話遠,細又話細,舊又話舊,最好300 萬有地鐵上蓋三房套,咁就社會太平

屯門大興花園幫到你,
不過就要380萬
同埋hkmc9成按好似要直屬關係
早排果個銀行佬係咁講
遠又話遠,細又話細,舊又話舊,最好300 萬有地鐵上蓋三房套,咁就社會太平

屯門大興花園幫到你,
不過就要380萬

我5月頭買左屯門一個單位
早幾日隔離鄰居賣左 已經爭左一千蚊尺了

屯門大興花園幫到你,
不過就要380萬

屯門大部分人都嫌遠

屯門大興花園幫到你,
不過就要380萬

屯門大部分人都嫌遠

講真屯門都唔係好平
給果三年前買到就好
城點幫到你

城點個位置都幾好,但入屯門女朋友會發癲。佢成家住觀塘,灣仔返工

又要馬兒好

又要馬兒不吃草
城點幫到你

城點個位置都幾好,但入屯門女朋友會發癲。佢成家住觀塘,灣仔返工

發癲?而家全部新樓都抽爆 你想發癲都要十幾/幾十抽一

已經入左萬三票,想發癲都真係幾難
租住樓先
睇定 d, 樓價跌 10% 即買
相信屋企人會支持你等下
lm
租樓日日賺
得45萬咁少?

無父幹算係咁啦
自己28歲 月入2萬5。 另一半搵15000,依家儲左45萬
係咪應該諗居屋?? 求指教

有需要 有咩問題 pm我 我做地產既

咁都有AA
其實你上黎問個意義係邊

我想聽下大家意見,真係無乜方向

屯門大興花園幫到你,
不過就要380萬

其實點解你會買屯門,你住開新界北?
其實28歲唔使咁急買樓喎
儲多幾年錢 到有一球左右 選擇會比宜家多好多

而家時勢難講...

儲到一球既時候都唔知買到d 咩啦

而家時勢難講...

隨住時日 你儲錢會多左但整體樓價又係升 可能打返個和甚至越來越追唔到

屯門大興花園幫到你,
不過就要380萬

其實點解你會買屯門,你住開新界北?

住左好多年屯門既人 多數會買返屯元天 係咁姐
城點幫到你

又要馬兒好

又要馬兒不吃草

十年前根本無人會諗大西北
十年後問同一個問題
之後有人答住梅窩
嫌棄既人都係唔知足
城點幫到你

又要馬兒好

又要馬兒不吃草

十年前根本無人會諗大西北
十年後問同一個問題
之後有人答住梅窩
嫌棄既人都係唔知足

講黎都曬氣,
買左就可以滾番間樓出黎,首期借會愈來愈大,到時可以住番市區
城點幫到你

發癲?如果全部新樓都抽爆 你想發癲都要十幾/幾十抽一

成點唔難抽呀

而家時勢難講...

隨住時日 你儲錢會多左但整體樓價又係升 可能打返個和甚至越來越追唔到

呢位手足心水清 又通脹 又盛
10年前買樓都有人覺貴
自己28歲 月入2萬5。 另一半搵15000,依家儲左45萬
係咪應該諗居屋?? 求指教

有需要 有咩問題 pm我 我做地產既

老友,提提你,連登個App冇得pm。

留tg 先岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞