唉,想問下大家, 兩個人月入共4萬,可以點樣買樓??

360 回覆
8 Like 64 Dislike
我以前同你差唔多case
果時我搵兩萬中 女友一萬中
儲左兩年錢,有40萬
之後加埋爸爸比500 萬我
成功買到樓
所以我成日都勉勵年輕人,要刻苦耐勞

屌你
租算啦 到時買左跌到仆街點算

點解唔直接買居屋?

綠表買居屋就一定自住,無左投資價值。我呢個觀念有無錯,求屌醒[/quote]

咩表買居屋本黎都應該預自住啦,
仲諗投資價值。
你得6年年資好彩排到到綠表出去買2手居居啦 公務員新制個ha對低級公務員冇咩用 拎到個陣都就退休
綠表買居屋就一定自住,無左投資價值。我呢個觀念有無錯,求屌醒

咩表買居屋本黎都應該預自住啦,
仲諗投資價值。 [/quote]
城點幫到你

城點個位置都幾好,但入屯門女朋友會發癲。佢成家住觀塘,灣仔返工

遠又厭遠
屯門又唔係沙頭角
成世都咪撚買
買細價啲再換
我唔清楚細節,但我父母月入夾埋都係得3萬多啲,最近都買左嘉湖,樓主會唔會識人做地產幫到你手?
除非你sure你地兩個未來幾十年都工作穩定,社會穩定樓價穩定。

如果唔係就放棄吧啦
同女友搵兩萬中鬆啲

岩岩好擲界五萬幾.....
儲到40歲啦
居屋無份又買唔起私樓
現在的年青人,不努力工作,整天就會抱怨社會不公,我有個朋友,現在算是個白領,一個人月薪20000

看看他是怎麽用一年時間買樓吧:
一年間,他上班坐公車,學著自己做飯,不去喝酒,不抽煙,不賭博,不唱K,省吃儉用,一年後,皇天不負有心人。他終於用辛苦儲下來的7萬,加上他爸給的645萬,終於買了一個單位………這故事太他媽的勵志了!加油! ! !
儲左兩年錢,有40萬
成功買到樓

身邊個個上車都係用呢個方法 daddy贊助200-600萬不等
你得6年年資好彩排到到綠表出去買2手居居啦 公務員新制個ha對低級公務員冇咩用 拎到個陣都就退休

而家未必咁易抽,年年唔同,要家樓旺班老鬼下下打你尖,冇咩用會抽到灰
你要買幾多錢樓先,你可以買400萬的樓,一成首期40期,加埋雜費都係55,仲差十萬,有幾撚難
400萬樓,壓測約37000左右就過到,
雜費借埋都仲得
你要買幾多錢樓先,你可以買400萬的樓,一成首期40期萬,加埋雜費都係55,仲差十萬,有幾撚難
400萬樓,壓測約37000左右就過到,
雜費借埋都仲得
認認真真儲多幾年錢先啦~2020年樓市有下調跡象先好入市,依家買玩死自己咋
儲左兩年錢,有40萬
成功買到樓

身邊個個上車都係用呢個方法 daddy贊助200-600萬不等

無父幹
呢排難d 離印 裝修都要錢
儲左兩年錢,有40萬
成功買到樓

無父幹

可以放棄
同埋邊個話9成不能租出去
同埋邊個話9成不能租出去

你邊間呀, 幫你問下你銀行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞