麥當勞獵人卡炎上!網紅收公關品「沒看動漫」還反嗆

424 回覆
191 Like 19 Dislike
抽到full set都唔會有個卡盒
2024仲有毒撚介意卡通定動畫
其實係要睇班KOL的followers 係咩人,如果係你嘅target audience, 就算本身唔係個行嘅KOL都可以送,好似小薯茄都係多後生仔follow,同ps5個target audience 起碼都一樣

但如果你無端端送畀個旅遊KOL, 就wtf
派俾女人就戇鳩喇
女人識西呢d咩
麥當勞pr又係九成九女人
女人再繼續控制社會,好難頂
仲要個盒係網紅先有,唔會賣、公眾唔會有
擺明要人妒忌d網紅
又係女人累事 唉
過去既話 有份屌咩?
如果係eva d花生可能仲多d
低能仔你識唔識分卡通同動漫??
咁樣派法 炒唔炒得起
黑紅效果仲好,正常宣傳依個post應該得2頁,個個加兩句屌,幫手宣傳到最後咪賣爆
通常臭閪有樣睇, 見都見唔少

我前公司就有一個做Marketing中女同事
佢話比卡超係俾3歲細路睇嘅幼稚卡通
藐視所有自己無興趣嘅野, 而又唔會用少少時間去了解

但如果你唔識佢追開某個男星
或者搵其他人黎比
佢就會立即屌到你反艇, 再難聽嘅人身攻擊都講哂

所以除左M記, 依條女都係抵俾人追擊
因為佢所講所做都係藐視緊人地鍾意嘅野

仲夠膽講「講話不用這麼難聽」
代表佢唔甘心認錯, 亦唔打算去了解人地鍾意嘅野
「唔識咪唔識囉, 你地啲憤青宅男收皮啦」
你依個LOGIC都唔岩啦
上一秒話睇觀眾咩人, 下一秒話旅遊KOL就唔岩,
咁旅遊KOL既觀眾都可以係後生架?
以你既LOGIC 所有有後生仔睇既都應該派

所以應該分CAT黎派先係最正確, 佢係電玩界KOL 睇佢既人自然都係電玩界
睇小薯茄既人係後生, 唔表示佢會打機, 而事實都証明佢收左機得1條片?
咁計成本效益係咪合理先?
其實諗深一層跨界係好撚on9
例如你唔係打機嘅人, 而你追開一個行山kol
你會唔會因為sony送左部ps5俾個行山kol, 你又會跟住買部ps5
其實唔難,毒撚寶物派比唔關事的無知女kol就得
計效益未必
電玩界嘅受眾 其實你唔推PS5 佢地玩開嘅 都大機會會去買
佢落廣告想加大market share 自然要tarket多人睇嘅kol, 佢地嘅受眾隨時會因為自己鍾意嘅kol玩而玩埋一份
古勒比加都未落船,邊個知呀?
成條撚
總有弱智覺得有noise就等於成功

喺香港睇新聞班師奶知道又點?
佢地知道又唔會飛去買

佢地個印象只會係「台灣老麥好柒」
30秒後已經唔記得咩係小傑

要俾香港人知
睇youtube後台數據
邊個台灣動漫youtuber多香港人睇
送一套已經搞掂

啲咩「咪又去狗衝去食」又係搞笑

Sony, Unisoft 都係咁諗架
星鳴特工紅到上埋華爾街日報
埋單蝕左6億美金

Ubi都係咁樣諗隻星戰架
星戰喎!星戰喎!星戰喎!
又蝕幾億美金

佢個情況同online game抽蛋一樣
俾人知道原來同admin熟就可以隨便要卡
你估重課班友會點諗?
下次話唔識麥當奴
公道啲講 咁人地屌鳩佢又冇錯 唔屌得咩
但我更加相信你鍾意某個kol
純粹係鍾意個人, 睇佢有啲咩靚相
甚至同佢買同一隻香味嘅洗頭水, 聞下佢係咩味
但絕唔會因為佢有部ps5, 而特登買部ps5
最鳩係唔夠機 普通大眾要抽
花式搏屌
terms嘅嘢,意義對每個人都唔同
實會有人介意
就好似香港 / 台灣人都會執著用「影片 / 視頻」一樣
唔會話換做係咩年代就唔介意
Juno咁撚疊水唔使奶贊助
但收到機都識講句多謝
反之呢d冇人識懵撚KOL
我見到只會話 A君都有用依樣野WOR 但係就唔會買
因為香水, 3褲之類太個人,

PS5 我會買就因為達哥玩人中玩得好笑, 所以有興趣自己都玩下
唔會因為小著加有PS5 而又得一條片 而自己都去買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞