麥當勞獵人卡炎上!網紅收公關品「沒看動漫」還反嗆

424 回覆
191 Like 19 Dislike
冇睇過就唔收得
認真 做宣傳唔識都唔做下功課
仲周圍同人講 咪一擔擔
林明禎收ps5
明顯係D垃圾美妝網紅既問題
收到既野你一係唔收一係就要做功課
冇撚腦亂出片唔比人屌?
比到佢手上既野都係佢工作既一部分
咁撚hea做唔比人鬧?
個網紅講得啱,的確唔一定個個都識獵人,但如果我做marketing, 以後應該唔會主動免費畀啲禮品佢,一陣佢又話唔識我個品牌,咁我咪大獲
你做marketing都想個promo
去到Target audience 度
‘’如果出條片係唔知/唔識/乜水嚟?
如果唔係男友要,我轉手賣咗/送比人‘’
宣傳效果嚟講應該係零甚至負面
但佢拎唱k小魚仙嚟比
想暗示hxh 抄襲 唱k小魚仙
剩係呢樣都夠低質
唔識咪google,做吓資料搜集好正常㗎嘛?
特登出個post問誰是小傑又on9啲嘅

70後老鬼?
戇鳩網紅同埋網民都冇錯,白癡的是老麥的PR吧,唔經腦袋就做嘢嘅結果。
跟本就係倒米
間接話無價值,叫自己d觀眾群咪晒錢買,免費送俾人就得
邊有串?
你識咩ar
而家個網紅咪紅咗
佢專登出thread話唔知咩黎冇睇過
等你去睇佢個account
搵達哥咪好 起碼佢會做功課
2024年 打幾隻字係網絡上就會搵到個一個社群既資料
講老麥佢應該唔會唔識 入面係D乜野IP聯成係無關重要
問題係佢想點打稿 或者幫佢做曝光都係個網紅既選擇
你試下佢收到D佢好想要既潛在客戶既公關禮品
唔識讀個名都同你打到篇論文呀

分分鐘條囡個日冇帶震蛋出街 急住要姐
知自己唔岩果範咪唔好接隻 job 囉
雖則啲毒撚真係小器
M記marketing on9一回事 佢唔做功課拍片又一回事google下都懶 抵屌架喎
寄公關品算係一種唔想洗錢,但又希望網紅宣傳
有啲網紅收到乜柒都好,都會開po講,就算唔識唔熟都好,因為至少有幫公司曝光,而公司就好鍾意呢啲網紅。
今鋪柒就柒在個網紅開箱開到好輕視件貨咁,做少少功課鳩up幾句讚下咪算
阿豬阿狗都話自己係網紅,多followers就當自己係明星咁
班marketing. 送比kol. 明星為自己姐打好關係埋堆 點會真係為公司
我都諗起PS5
真,呢吓真係好低趣味
其實寄俾唔識獵人網紅冇問題,係個台妹唔識又要串過馬撚先大問題
個回應串過馬撚
咁樣點做KOL
收到Job唔係做好準備 依家興所謂新性情 將無知同唔尊重放上網 咁樣先攞到attention
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞