麥當勞獵人卡炎上!網紅收公關品「沒看動漫」還反嗆

424 回覆
191 Like 19 Dislike
動漫同時可以理解為動畫版既漫畫
不過呢個唔係重點
我既意思係以獵人為列,本身係以漫畫連載出先,其後就推出動畫版

如果有人話獵人係一套動畫/動漫,你會唔會屌佢話獵人係漫畫唔撚係動畫/動漫?
事實係獵人係漫畫又係動話又係卡通
正常人都知可以同時存在
所以唔知你講緊乜鳩
香港sony 之前送ps5俾kol 都有屌啦
上面成班撚樣扮清高做乜
樓上話唔得啊嘛
Hunter係一套漫畫, 後來動畫化
所以而家佢係一套動漫作品

3個名詞對啲文盲嚟講可能太多
最撚好笑係見啲on9講原創動畫 (e.g. 魯魯修)都叫動漫
係中國已經簡化為同一個名詞亂鳩咁用
就好似質量
明明係質素 唔關量事都用質量
又唔係講緊mass
對住文盲冇咩好討論
我冇跟過
將動畫指成動漫, 兩者結合成件事好怪
大把人跟, 而家就有人re緊啦
似乎係台仔叫法, 香港根本就無咁叫開, 如果佢地咁鐘意跟台仔, 不如同佢地一齊叫threads 做趣
其實是但比幾包可以做到同樣效果
佢就派成套連限量盒, 真係唔知咩豬腦先諗到
睇緊官方會唔會將自己正名做脆
大岡隱藏極都叫有機會抽到
但個盒係冇途徑

情況係死忠粉未開始就知冇機會好似網紅咁連盒帶卡一套儲齊
然後親眼睇住d唔識貨嘅臭閪網紅
一邊拎住完整一套炫耀 一邊戲謔恥笑套作品
個盒話可以抽獎拎
張大岡唔知有幾多張可能得十張
咁都係on99
有唔少台仔kol出左片解釋啦
就係個agent有時冇俾錢
只係講希望個kol post 冇義務
吖係
台老麥更新咗話拎100個盒出嚟抽
但派出去俾網紅嘅都200+
當獵人迷係賤人係狗咁撚
難講呀
尤其依家係「女人緊係幫返女人啦」嘅年代
你望下面幫佢嘅留言就知
女人做PR、Marketing ,肯定會偏袒返女人
覺得佢係受害者
會唔會好似啲貓咁
BB叫Kitten ,成貓叫Cat
俾啲3歲細路睇叫卡通片,俾少年以上叫動畫
亂派仲要係非賣品
咁pr真係做得好差
本身限定版你比啲相關嘅kol無問題起碼啲粉絲覺得班人值得有 但你成套咁四圍派比唔同人又控制唔到佢地啲言論最後咪變成公關災難
Hunter出嗰陣可能你連小朋友都未係
咁樣仲邊有人敢搵佢宣傳,傻閪
小叉雞
咁所以咪唔好出post
又要流量又要hea做唔做功課 邊有咁著數
其實送既全套 每張卡卡背打個樣板印仔咪沒事
家陣d marketing越做越無腦
真心鍾意套product既人死抽爛搶都未必有齊哂
相反班kol就乜都有 仲要串鳩返product既忠實fans
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞