麥當勞獵人卡炎上!網紅收公關品「沒看動漫」還反嗆

424 回覆
191 Like 19 Dislike
以後宣傳都搵啲kol做柒野正所謂醜事傳千里
小麻唔係咩,我睇過佢打嗰次係隻貓貓game,之後仲有冇就唔知啦
冇撚睇唔洗講出嚟
但你冇撚睇,又要介紹,又要話冇撚睇
唔屌你都唔係人啦!!
明星代言個產品,都唔會話自己唔用
收到件禮物開post講,都唔會話 多謝但我係唔用的
大佬你學人做KOL搵食都咁豬兜
真係叻仔?
睇過呢d卡通片已經係連登好多人畢生成就黎 佢咁樣屌
其實係佢啲回覆黑人憎啫
無睇過hxh都收到禮物其實無問題
好多明星都會收到唔同品牌寄過嚟嘅禮物
鍾意嘅咪放上ig 講句多謝
唔鍾意咪唔出post囉
冷嘲熱諷先搞到台灣網民跳掣
所以今次個網紅係on 9,台灣m記pr 就仲on 9. 亂派比人
依家搞到啲人收到都唔敢出post

Good marketing
佢講要不是我男友很喜歡 就送給大家抽獎
咁即係佢條仔知啦
咁都仲要出誰是小傑
結論係佢想扮清高唯我獨醒啫
其實可能專登揀啲唔關事嘅先送,本身有留意開嘅唔洗宣傳都識得自己衝去買,就係要啲唔識嘅都知有依件事,營造到每個界別都講緊同一樣野,好撚大件事咁

好明顯條女本身已經睇唔起盒野,覺得你送啲毒撚卡比我做乜尻,又冇用又哂位(冇錯同普遍港女對待模型figure嘅心態一樣)
Marketing單純想慳錢
送全套搏人地會出post免費宣傳
佢弊在扮都唔扮
直接拍片話我都唔撚識你送俾我做咩
大佬麥當勞就算無出錢都算潛在大客仔
你玩到咁串,柴哂台咁好難唔俾人話
台仔好似係特別迷呢套野,唔似香港人一樣,佢地電視以前就係咁播呢套野
卡通有咩問題
後尾又話佢條仔識,攞咗套嘢喎
咁一開頭又唔識搵條仔拍條PR片嘅
求期拍「哇 好撚開心呀 你睇我條仔如數家珍咁欣賞套嘢 真係好多謝麥當勞呀」都交咗差啦
屌條女講野唔經大腦
就好似收到blackpink卡
然後條女話唔識bp,問邊個係jennie
冇睇過kpop唔識
再拎德成女庸相出黎話同lisa好似樣咁
其實咁做都幾肉酸下
同啲港女搵婚禮攝影師笨柒差唔多
免費影完出個post打返credits叫人賺recognition
只係m記間公司夠大
出個詳細少少嘅介紹之後拎出黎抽獎俾觀眾有對比咪食晒佢炎上嘅views
黑紅都係紅,我就唔信班台仔真係會抵制唔食
無錯 你要誇界無問題 但唔過稿亂up 就死啦
根本就係
正常影下盒嘢打篇鱔稿講下幾時開賣/活動details咪算
係都要自己加把口
畀人開po屌兩句又忍唔住要出嚟駁嘴
但又駁唔到要del po
同果啲乞食KOL個分別就係,乞食KOL會主動去R著數,話自己會出post宣傳;
但公關品係由資方主動俾著數(公關品)啲KOL,再等啲KOL自願去"免費"宣傳
M記作為資方,好難話係肉酸,始終佢都冇白紙黑字要求啲KOL一定要去宣傳

不過單野點睇都係外包俾啲公關公司去做,啲公關公司自己手頭上一定有批"乖乖KOL"名單,即係果啲收到公關品就識出PO宣傳果啲

而家個討論都多左一項係,邊班KOL係應該但冇收到
Marketing收皮啦

俾d無咁紅又有睇過嘅都唔會介意
俾d完全唔識又唔care嘅垃圾真係會嬲
台灣麥記 宜家即時轉玩法啦 抽條撚咩
好似九十年代尾 二千年頭snoopy 咁 你係指定果個星期
買咪送囉 送完即止 點都谷到生意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞