麥當勞獵人卡炎上!網紅收公關品「沒看動漫」還反嗆

424 回覆
191 Like 19 Dislike
搵網紅真係預左比人炎上
班網紅識閪咩
同SONY送PS5比D唔打機既網紅去做宣傳一撚樣
個網紅唔打機既,睇佢果班自然唔打,送PS5比佢把撚咩

依個網紅唔識野姐,但追佢果班可能識
你咁撚樣搞一搞,個網紅真係多撚謝你班公關
不過老麥一樣係比人追擊
呢個marketing 算唔算成功
hunter都計毒撚
連登仔
輸硬架啦
個網紅咁樣隨時走左唔少FOLLOWER
老麥一樣比人追擊搵D唔識既人黎宣傳?
應該係冇錢收
只係PR禮物
要俾稿係咪另外收費? 唔識呢行運作
連仔感同身受啦
之前有連仔去食老麥
送左張教主卡
網上問張卡咩人
之後比神徒屌到反皮
佢句誰是小傑好串下
如果係d唔出名動漫我唔信佢會咁講野
個心理係想搵d出名既野踩下黎扮到自己好高高在上咁
弱弱一問咩叫炎上
呢吓最乞人憎
算,人工又唔洗比,工業制品又唔值錢,最多個kol 比人屌2句,要抵制佢嗰班客又唔係原本KOL嗰班客,搞大佢人人都知,點計都成功
人哋食到死都抽唔齊
一個唔該就俾全套啲KOL撚
嬲都幾正常
原來之前台灣m記都已經衰過一次

雖然條女係戇鳩,但今次m記個marketing 都不遑多讓,可以搵阿寶係幫台灣m記代言
張曦雯又係
個陣打過一排機之後就冇再打
又送比佢 on99
咁樣都拉到去變唔識日本出名作品就要屌明明重點唔係依樣
現代marketing就係咁
上面老細只睇數字
佢目標就係數字最大化
然後阿豬阿狗都比
總之你多人睇就比

唔會理會佢係咪買view
亦唔會理睇佢果班 係小學定係商界精英
總之100小學生睇到唔撚買,但好1個廠老細睇到幫廠買一千件貨
你賣到一千件貨唔關我事
但我攪到個view有100
我就收錢唔使揹鑊
況且view數有100你賣唔出係客的問題

以前當「數字」唔係咁實體化的時候
好多時係用你個品牌型象、潛在客戶、sales轉換一堆野去評估
而家仲邊有呢支歌仔唱

睇番呢個case
marketing唔會比人屌
只要佢比堆數字上面,就塞鳩住你把口
你仲要幫佢做engament d數就更加靚
我又唔明台灣係冇出名嘅動漫KOL?
Bilibili勁多果啲齋講ACG評測賣廣告嘅都講故佬都紅到癲,淨靠呢樣都買樓買車
有 但班動漫kol 收唔到
比晒d 9唔搭8既
放工搵片睇吓
就咁睇字報道我又唔覺得好大問題
佢無睇,但佢男朋友鍾意
咁佢用「陪男友開箱嘅女友」呢個人設宣傳啫
台灣動漫KOL嚟講
孫沁岳好高汁
佢有打過都算 佢送比勁多kol都無打機
轉個撚頭賣左出去
原本想用消費卷買 見到要抽 等咗兩個禮拜都冇機 即刻冷靜曬 多謝sony
同當年ps5一撚樣姐
送比唔打機嘅KOL
都放出黎比大家買
仲記得當年抽撚到10月先抽中部機
睇開漫老師 唔知佢有冇收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞