[PS5/XBOX/PC]龍珠Sparking! ZERO集中討論區 #3

667 回覆
3 Like 0 Dislike
原來有得聽聲學到野
我撈亂咗
超級反擊好難出 唔知係咪比人打背脊會出唔到
有時捉唔到對方點反你
跟住又比人連一套
想反制諗到頭都大埋,要不停預判
有冇人出pc版用鍵盤玩嘅教學
打晒魔童啲訓練成日都唔記得
q/e/v 尤其是呢三個制
打個陣先醒起比人狂毆可以e閃走 其他都唔太知點用
買個手掣啦
成日俾人打背脊郁都郁唔到,有乜方法破
前+正方
有冇巴打拎咗編輯玩家名片個盃
每一樣都改晒,入獎盃睇寫7/8,唔知仲有樣喺邊改
呢個係要捉時機, 定係推上+狂按正方??
想問大家對衝時, 有個大圈收細, 按圈入面個正方既時機應該係幾時?
想請教下巴打 , 我係PS5版
吉連傳 - 終極的超級決戰之後有兩個結局
1) 正史 / 等夠鐘 - 真正的強大
2) IF / 打贏所有對手 - 力量才是真理

我試兩個方向去END終極的超級決戰 ,
但淨係出到IF既結局 , 正史個個反而出唔到 , 跳唔到盃.....
想問下有無巴打遇過呢個情況
正史果個好似要等啲人鳩up哂先可以打低對面
再之前有個選項要打埋先出到正史

好似係混戰開始揀上次定留係到果個位
我去到個賽事完結 , 有哂CG -> 片尾
但都係LOCK....
有呀 , 我兩邊都開哂
應該係本身諗住獨立角色,留咗d file喺度,之後先變咗技能
唔知之後會唔會加返做獨立角色
佢個條件係

之前打贏龜仙人 再打贏菲利 17號 悟空

你睇下有冇打過龜仙人 果一關右邊有條線 睇下開左未
同樣情況呀巴打
打哂兩個end, 拎埋超龍珠, 但都係出唔到金龍盃

我PC版
有 , 兩條線都打左 ,
正史 & IF線都連到去終極的超級決戰
咁你再打多次終極的超級決戰 暫停睇條件定唔知咩 應該有個新IF條件
如果冇 之前打贏龜仙人 再打贏菲利 17號 悟空 呢個條件 你睇下之前邊關miss左
UP唔到圖
但龜仙人 -> 菲利 17號 比達 悟空 -> 自在極意悟空兩個形態都打哂
終極的超級決戰條件亦都有兩個
我試過返返去一開始個到揀解決愷兒 -> 再去尾關打都出唔到
暫時未試過成條正史重打
總之你睇下終極的超級決戰有冇龜仙人既條件先
我唔記得龜仙人果到有冇選擇
解決愷兒果到要打埋先開到真IF結局
依家開唔到game 答你唔到
解決愷兒個到成條線我打哂 ,
龜仙人個關無特別條件 , 淨係消耗龜仙人體力
終極的超級決戰有兩個條件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞