[PS5/XBOX/PC]龍珠Sparking! ZERO集中討論區 #3

667 回覆
3 Like 0 Dislike
Super hero dlc幾時會出?
2025 Q1
咁耐 到時隻game都過氣啦
邊有咁快,XV2出Dlc出到而家仲出緊
悟空線打合體扎馬哈入唔到if
魔童打菲利又入唔到if
有冇技術討論
有時真係唔知幾時用復仇反擊 Z反擊 同識破
個啲擊飛再閃身我問題不大 係唔知點樣應對比人連擊緊個時出Z反擊同復仇反擊,出到又比人識破

我連擊緊佢哋又可以用復仇反擊又可以Z反擊
到我比人連擊一用復仇反擊就會比 npc識破
用特寫鏡頭串9我

識破暫時我都係捉佢哋第一擊出到可以連環閃個果特別動作,咩特寫錢頭串人暫時教學之外未應用到,見到佢復仇反擊都出唔切
復仇反擊用技能點又有機會比人識破,其實唔係幾抵出,用前+普攻打飛人或者幾人連招比較CP,但要練到好準。

PVP都好少人用復仇反擊,練最多係閃,超級反擊(前+普攻)同埋音速搖擺
咁其實比人連緊嘅時候㩒得準都可以出到前+普攻反

同埋ching有冇試過識破彈走啲必殺技波
有啲隱藏屬性 好似無閑 龜仙人果d打霸體或加防角色會打唔陏 用超1 打19號就可以
有啲角色變身會多一條血
總體變身 必殺技都有加攻
平a冇留意
千奇唔好用識破彈走啲波,對住啲老手會比人屈
同埋人地用氣功波千奇唔好撥走,有得避就避
超級反擊練得多就會反到
復仇反擊聽聲都聽到,一聽聲就反你,仲要用技能條,9成唔用
比人連擊個陣用嘅反擊叫超級反擊,擊飛再反個啲先叫Z反擊
識破嘅話通常埋身未郁手個陣㩒定先
如果用街霸個mind set 玩呢隻一定唔岩你
我自己就唔覺街霸好玩一樣

玩過sparking 系列 十幾年冇玩 唔計情懷 我自己重新玩過呢隻依然覺得好有深度
俾人打中就係果幾秒 反應 唔係咁易上手
冇幾可有格鬥game個反擊夠sparking爽

街霸練連駁技 俾人打中可以放低個制飲啖水
sparking 練cut技 重點都唔同

掌握左super counter 同高手互相boom 黎boom去先係最爽一刻

利申:暫時卡左係rank A d人已經好q勁
咁快有比賽
正常佢食一次仙豆
我個破解法 係食完一次仙豆後用2次sparking秒撚左佢 暫時打得最舒服既方法
去到a級玩家時 個個基本功有返咁上下
果時真係打到嘔血
我都係近戰苦手,而家多數埋身時會先識破, 然後緊隨打幾下, 跟住正方交叉打飛佢, 再幾下三角追擊或者圚圈踩佢落地, 今集既儲氣打飛人係好難中, AI 8成都反到你, 我捉時機鬥閃好廢, 復仇反擊要敵人正面打我耐少少先用到, 佢好快轉打我背, 我就學巴打們教既上+正方, 呢下唔知係咪又要捉時機, 都唔係成日甩到身, 一有時間就通常儲到 sparking mode 先主動攻, 所以我打 pvp 應該死硬
想問下 R2+X再R2+X個衝刺 係咪有時會用唔到?
唔知點解一時時出到, 我爆左氣係想用呢招去人後面但都只係得普通飛咁
唔可用方向 要只撳R2+x 兩次
PS5...
唔通要慢慢打?
巴打開左另一條if 路線
打飛 爆氣 spanking
都係不停loop
其他7個角色打哂金龍 係得吉蓮出唔到
已經打哂佢嘅正end同if end, 拎埋超龍珠

有無巴打知邊度未做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞