[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (146) 原廠餅鏡堅定流

842 回覆
4 Like 0 Dislike
所以我講嘅重量同摩打有問題?
出完去就會唔同睇法?
你係指你用過所以唔俾人講佢唔好呢個意思呀?
兩支嘢mount size filter size都唔同
唔明有乜可比性
而家70200gmii,就係理論上可以將1(peak design細板),鑲係2度
你on9真係唔係扮
俾人串重問返人:你係唔係串我乜乜乜呀? 
佢係咁,佢論點就係論點,人地論點就唔係論點
A74出個陣話人買就係on9仔,俾人串完佢窮西就嬲到而家
A74勁好賣 冇話外國 身邊都勁多fd用
唔知邊度睇返嚟
一邊上機一邊上鏡會對mount有負荷
呢個要等熟mechanics嘅巴打
但再大碌啲人其實會唔會斜咩 感覺上好唔穩陣 我好似見啲人係拎住個腳架隻腳多
你加返70200gm2隻腳上去都平放唔到咩?
目前單邊斜揹都冇問題
支鏡直不甩貼住個身唔會撞到嘢
front element做大啲
貴啲重啲有乜咁出奇
成像圈可以整大啲 少啲暗角貓眼散景
唔使靠咁多數碼修正
鏡組設計限制又少啲

用得nikon都唔會介意重量㗎啦百貨應百客
好公平 但係感覺上呢排fuji多啲癲佬
點解唔比得?
長期有阿寶係入面已經唔想入
我只係講Z20貴左而俾三狗追住吠,原來關20500嘅A74事
我睇唔到
呢友成日覺得自己講野好幽默,又自覺高人一等好惡頂
650g嘅Z14-24做多咗
其實做到900g就得
引用錯咗人
你呢個斜背法PD自己都有介紹
擔心有冇扭實塊細plate重好

好似上面既巴打講,你個底plate應該有位俾你上anchor就可以飛走PD塊細plate
佢嘅世界好撚大㗎
除咗連登仲有mobile 01

正常
多左班跟風買,係度屌買唔到機
真用家就屌對焦問題
對焦果啲都算正常討論 有啲人問機價果啲就煩啲lor
人哋Nikon版討論緊買Z20,你又走去Nikon 版踩場屌人Z20 1.8又貴又重,搞到長期係Nikon 版主嘅小次郎巴都頂唔順要走過嚟SONY 版投訴你呀賤種,見你件死大陸仔柒到去Nikon 版,我緊係要過去幫Nikon版清理門戶

你喺Nikon 版啲戇鳩理論全部都係收負皮嘅證明你幾撚樣衰呀死大陸仔去到邊柒撚到邊
你咁撚柒叻,咁點解Nikon 唔請你去做設計嘅喂死大陸仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞