[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (146) 原廠餅鏡堅定流

842 回覆
4 Like 0 Dislike
有冇人update左a74,想知個包圍對焦點用
反而想睇a1ii比d咩貨出黎多d
呢家canon部r5ii面睇落都有8-9成a1能力
仲有比a1平z8但人地靚mon
謝謝推介
多謝推介望下先
我都係等一輪先,廢事玩命
底板問題,開工作就拎去check下穩陣
開工就原廠電
副廠最常見係突然死電或者跌得好快
如果你影既野無take2就唔好搏

我有12粒原廠輪住用,粒粒都好健康
我自己用緊X-aircross 2
開腳快對於旅行起壇嚟講係有啲優勢
波頭我覺得一般 搭重鏡唔落腳架環有少少耷頭
但呢個好似係平腳啲波頭嘅通病
講真 $1000有碳腳我唔會要求太多
膠袋+橡筋
用原廠算
等佢減價就入
應該同a7r5一樣用法?
揀brk focus,set步幅,set張數
我update左safe,係未識點開個個包圍對焦
應該同A7R5類似?
可以睇下YouTube啲A7R5 tutorial
用緊a74 + T28200 想加多支廣角 主要旅行用 影下夜景 想問20 1.8g 定 1625g 好?
1635gm2 一步到位
你用4:2:2係app過片應該會彈warning話iphone唔support睇 windows就唔知你用咩player 普普通通用ffplay就有得睇
想問各位,點樣將XAVC S HD既化過落iPhone或電腦度?我見用Creators’ App 過唔到
咪買1625g焦段咁窄好雞肋
等我搵搵先
A7R5官網賣$29k,A75 $20k咪可以推d人買街價A7R5清貨然後出R6
重可以導多d人上埋GM食足R機既高像素

Sony刀法
true
開工就唔好慳,一個job閒閒地買到十幾廿粒電
佢好介意人地話佢窮閪
枝Viltrox 28mm pencake出面係咪冇貨
係死大陸仔 reganlam/三島八狗甩賓州#296028
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞