[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (146) 原廠餅鏡堅定流

842 回覆
4 Like 0 Dislike
轉用a7c2個陣有嚇親
冇實測,不過正常我朝早用兩個鐘都未必用到一半電
Sony原廠
副廠應該都係差唔多
純粹感覺上
聽日實測試俾你睇
好的唔該晒
三粒sony原廠,so far 都好夠用

利申非重度用家
有,搞到而家想掉左粒副廠去
洗撚左啦 屌你
琴晚沖哂涼準備訓
明白幾型
我果個副廠用係A7R5, 一粒電大約用到接近2個鐘(
如果要影足一日(8個鐘以上), 我諗我最好要有TOTAL 5粒電安心D
對焦放大鏡,
係咪冇得係AF/DMF時用的
8粒鐘,a7rv+70200gmii
巴打好好體力
幾正
下面個張留到唔少detail
仲要幾乎NON-STOP影
影完8個鐘之後累到仆街, 去廁所照鏡發覺個樣變左人乾咁款 勁殘
最抵係閒魚,一樣佢哋廠內部出貨
不過冇得免運費
正,等我研究下先

條友又衝左入Nikon post
之前睇fb d台仔講部機開飛行模
D電會省d
暫時未試過電量緊張到要咁做住
我好少影八粒鐘唔會用到咁大量電
呢件死大陸仔都弱撚智嘅
用Nikon 有原生Z-mount嘅鏡唔通叫人專登買接環買E-mount 鏡呀?

呢件死大陸仔唔止入去小次郎巴你哋貴版Nikon版狗噏,佢仲有入奸狼版同Fujifilm 版周圍狗吠㗎

今次仲玩到Nikon 版主小次郎巴你要走入嚟罪大版投訴
小次郎巴,你身為Nikon 版主一定要叫其他Nikon 用家屌撚走呢件死大陸仔,咪俾佢污染埋Nikon版

佢喺我哋SONY 版都係過街老鼠,個個都屌佢死窮閪大陸仔

[url]連登著名五毛俾人篤爆係大陸仔後改名再扮黃
https://lih.kg/3734408
- 分享自 LIHKG 討論區[/url]

你可以將呢個post 去Nikon 版度
我最近都有雙修Sony
所以有睇下Sony post
Sony 20G 24GM係正嘅
我都承認呢兩支鏡Sony做得幾好
但Nikon嗰兩支都有佢地嘅賣點 唔算係差嘅鏡頭
發覺價錢對呢位ching係個比較敏感話題
n記啲鏡好正
唔係個個Nikon 用家都好似小次郎巴你都同時雙修SONY, 主力用Nikon 當然揀返Z-mount 鏡,就算Sony 嗰兩支做得點靚都好,支援一定無原生mount 咁穩定,我係SONY 忠實用家都唔會盲目亂咁叫人買E-mount 鏡加接環咁用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞