Ubisoft高層: 你哋無做錯到!民意喺我哋嗰邊!

449 回覆
277 Like 11 Dislike
黑人殺返黑人都無咁嬲
整個黑人出來同我講佢係武士
周圍殺日本人

到底可以討好到咩野人?
Ubisoft 仲double down

如果全部都靚女其實冇乜問題
其實佢地想講黑人無問題
未整返集係美國內戰
整個黑人刺客囉

再唔係整個非洲版
係唔同殖民地隊冧戰白人官員
咪搞鳩日本啦
唔攪到佢
又中意睇下日本野
又好玩咪買
想用red dead比
係咪傻撚左個鼻Ubishit
唔係歐美gamer 大反應佢都唔會延期
你估佢真係驚左班日本仔咩
呢篇報導講Ubi嘅嘢係意料之內,因爲Ubi嘅財政仲有一條隱形水喉射住。

就齋講開發AC: Shadow嘅Ubi團隊,佢哋係屬於加拿大滿地可(Montreal)嘅開發團隊,由於加拿大政府由道魯多總理上任之後大力推行政治醒覺、同性戀權益議題,好多政府funding都傾向將撥款交俾最大力推WOKE嘅機構。而Ubisoft所在嘅Montreal屬於魁北克省(Quebec)一直以來都坐擁聯邦政府極大嘅資源財富,因爲佢哋係道魯多總理多年來主要票庫之一。

Ubisoft嘅HR曾經親口同我承認,公司同滿地可政府、魁北克省政府、聯邦政府都有密切往來。Ubisoft將總部設響Montreal嘅原因就係爲咗撥款同稅務優惠。Ubisoft甚至同政府簽咗協議,必須要僱用本地人(滿地可居民)作爲公司員工。換言之,如果你想入Ubi做嘢,就一定要親身搬去當地。

有關Ubisoft推Woke同加拿大政黨有關嘅事,唔只咁少嘢,就連Sweet Baby Inc.嘅CEO,即係前身係Ubisoft員工果位女士,同樣都係攞緊加拿大政府撥款、資助同優惠嘅人。

咁嘅情況,只要道魯多唔倒台,唔換政黨,Ubisoft同Sweet Baby Inc繼續靠政府撥款、優惠、津貼都未會咁快死得住。以上嘅嘢,唔算係咩爆料,因爲有好多業界人士都已經私下講咗好耐,加上嚟緊加拿大要大選,所以好多人都睇緊今鋪Ubisoft唔知過唔過到。只係香港呢邊嘅朋友唔多留意加拿大果邊嘅消息,響呢度同大家講講啫。

利申:小弟目前響加拿大嘅遊戲公司返工,前任上司正好就係而家響Ubisoft Montreal做緊。
兩個靚女百合冇問題, 但ubi一定整個剷青肥婆你嘆
最後只會有兩個隻似猩猩既女人係度互嘴
班woke撚就係睇死玩家抵制唔到幾耐,因為如果抵制就等於所有歐美game都唔玩,鬼佬捱到一年都捱唔到之後2345年,到最後都係佢煮兜屎出黎班人都係衝去食
總之d game一有dei 就唔撚買
go woke go broke
希望快啲出唔好再延期
睇住Ubi快撚執開心過打機
事實係中日韓廠都開始整到大作
歐美WOKE廠可以同INTEL一齊接埋
好多內幕咁

不過世界唔只西方廠
希望東方廠唔好搞呢味嘢
睇埋落去啦,件事而家仲係55波,寫嘢果位YouTuber講嘅嘢的確有可能發生,但今次加拿大選舉嘅結果將會對Ubisoft之後條路點會有好大影響。

道魯多如果下台,換保守黨上場的話,未必會俾咁多資源搞呢dWOKE嘢
永不預購
都唔係咩內幕啦,響呢度做呢行,點會私下唔傾呢d嘢
Ubi裁員或者倒閉,都會影響其他公司,過去兩年不斷有遊戲公司倒閉同裁員,我都挨咗9個月先搵到份工,大家都好驚Ubi垮台,走一大堆人出嚟,唔知到時會點
好似火影八尾咁
- Ubisoft原本對《星際大戰:亡命之徒》寄予厚望,他們原本預期《星際大戰:亡命之徒》能為自己帶來等同《碧血狂殺2》等級的收益,內部甚至在開發期間將其稱為《碧血星戰》

碧血星戰
ubi嗰種痴撚線真係唔講得笑
ubi喎 你覺得有可能?
佢哋真係自我感覺良好到極點
以後啲game都係睇清楚晒先買囉
佢地係當咗遊戲係政治宣傳手段
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞