Ubisoft高層: 你哋無做錯到!民意喺我哋嗰邊!

449 回覆
277 Like 11 Dislike
Source: Trust me bro
語言既消失唔會係一夜之間.
大陸由2016開始限制廣東頻道, 大部份變成普通話廣播,
呢啲係針對小孩既溫水煮蛙, 而唔係一夜間令語言消失.
只要有少少sense都知道消失係以十年甚至數十年為單位.
我assume你知, 只係估唔到你唔知要我講出口,
然後你話我雙標.....呢啲只係你無知.

另外, 大陸人台灣人呢啲, 一開始係你自己講先.
我只係回應你, 台灣人我完全無提過, 何來雙標?

大陸人確實係統一語言, 制度, 文化, 事實黎.
你要challenge我, 首先要證明大陸唔係統一語言,
你要拎方言黎講無所謂, 但大陸確實係統一語言,
除左山區少數民族, 無咩人唔識講普通話.
呢一點你否認唔到, 文字更加唔洗講.
電視媒體又好, 互聯網既片又好,
對外對內都係以普通話為載體宣揚中國文化.
中國毫無疑問係統一既語言國家.
你講幾多方言都無用,
又打一堆垃圾冇人會睇嫁傻仔退一萬步假設你個濕鳩理論成立咪又係反駁唔到你雙標既事實平時大陸人台灣人做on9行為就入哂成個國家數,猶太人做就分語言又分地區又盛戇鳩仔分埋星座血型啦笨柒
重覆一次, 台灣人我提都無提過.
你自己打稻草人都做得好睇啲.
不過, 既然你都講明唔睇, 我都無謂再理你.
你覺得猶太人係一體, 係你自己無知.
重覆一次, 台灣人我提都無提過.
你自己打稻草人都做得好睇啲.
不過, 既然你都講明唔睇, 我都無謂再理你.
你覺得猶太人係一體, 係你自己無知.
#174 不嬲都係講緊連登仔general,邊撚個得閒理你條傻仔
自己閱讀理解零分對號入座on99
返去自己打千字文自言自語啦
你係回覆我,話我雙重標準,
然後話係我對號入座? on9。
雙重標準果個係你,對號入座果個又係你,自己中學閱讀理解零分就讀多幾年書先上黎鳩UP宜家講跑馬係你自己代入左隻馬呀小朋友
點樣柒法
兩件事個性質完全唔同你真係柒到喊
宜家講緊連登仔崇拜猶太人轉頭又俾猶太人撚番轉頭喎
連個重點都get唔到青頭仔智商係咪低D?
崇拜猶太條撚咩連登仔只係憎中國姐
中國嘅敵人係美國 咁美國撐邊個佢地就撐㗎喇都係敵人嘅敵人就係朋友果類嘢
唔洗扯到咁遠啦
個post講緊DEI問題,理撚得DEI係邊個推
總之核突就係要屌㗎喇
你走入嚟駁晒咀咁係撐DEI醜女trans定點先?
講你立場嚟聽下先啦唔係點討論?
Karen真人
同你講多都係晒氣
人哋話係人民英雄革命鬥士千古偉人美國新國父
同你講多都係晒氣=駁唔到
反駁隊?
咁你買黑鬼武士未?
我講緊戰鬼wo on9
咁多臉模點會咁“剛好”搵到個極左woke婆
好明顯佢地內部已經感染左woke病毒
差在多定小
我係一聞到有小小woke味就一定boycott到底
反正獵巫玩法係佢地帶起先嘅
仲要主要金主係猶太人開既公司,佢地掌控全球資源,即使全部虧損都唔會影響到佢地既根本,反而可以用呢類影響力影響全球,強行將DEI打入遊戲市場,甚至不惜毀滅整個遊戲界
層主佢唔憎呀嘛
我係歧視力架,佢地係咪會順lan線過黎打柒我
依家都興睇game 唔玩game 啦,打爆一隻game 機要用幾多時間
係啊,一出嘅話日本即刻有光環比Capcom出生化危機5RE,唔使再比人話佢屠黑鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞