用水沖啲狗尿就當清潔咗係咩邏輯?

564 回覆
1564 Like 102 Dislike
幾大隻狗先會一次300~400ml
一隻狗落街見柱就屙
當8次
按你邏輯都屙成2400ml
要一倍水都要大約5L
有地拖放狗?你講尿片 尿墊都合理d丫
你有冇養過狗

頭一兩次好多

其餘留尿好少去留味

你同我講邏輯仲好笑,我成句嘢係指出啲狗主用唔恰當嘅比例去稀釋

你執着喺一次=次次,覺得自己執到邏輯漏洞
係咪搞緊笑
你會帶個廁所出街?
有幾受害?
講到好慘咁咪又係少少味,屙左落你老母閪度咩?
你去公園聞到有草青味、見到有白鴿屎又會怨天怨地?
多還多 300ml每次 係一包紙包維他奶嘅概念
同人差唔多
師兄養藏獒?
一次300ml - 400ml ? 你飲過?

健康成年狗狗尿尿頻率約為一天3~5次、每次間隔6~8小時,然而每隻狗狗的尿量則會因體重不同而有所差異。一般而言,一天之中狗狗體重每公斤約會產生約20~40ml的尿液。

你隻狗屙到脫肛未
唔好誇大其辭
用下個閪腦先講野啦
當你隻狗15 kg, 40x15=600

我嘅估計同目測有咩問題?

就算係估多咗又怎會影響到我嘅傳意? 咪撚咁執着啦。
有時都想係人地屋企門口痾篤尿,之後用水樽支兩下就算
嗯,你啱,我低估咗人類會去廁所
咪就係心態問題囉,你都諗到用尿片又得,報紙又得,大把方法又點?有人做咩?根本係願唔願意做既問題
唔洗jer住我個地拖話唔合理架wor

狗主直頭唔理,又黃又嗅
個個經過踩下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞