用水沖啲狗尿就當清潔咗係咩邏輯?

564 回覆
1564 Like 102 Dislike
養狗嗰d都係狗黎,狗屙完佢地再屙(唧水),等篤尿擴散得遠d
我最後一代,其他人關我撚事
我冇生十個仔一百個孫已經好環保
鍾意空氣污染咪污染,鍾意周街噴煙咪噴煙,鍾意掉膠袋落海,鍾意倒建築廢料去郊野公園,用水淋狗尿咪淋
收皮啦環保撚,微塑膠入血關我撚事,氣温上升關我撚事,條街臭關我撚事
利申:世界公民,香港特色普世價值
個邏輯同你買股票輸左一樣

買多d 溝淡佢
我幾個fd 都係係用漂水溝水喎
定你見到疑似清水就係當清水
利申,覺得溝漂水算有公德心,屙落狗廁所先係合符道德
帶啲狗去有草地嘅地方行咪得囉
去草叢屙
仲要好多都係求其吱一下水當做左野... 搞到條路勁臭。
很多時候,大家在街上的行人路上都會見到新鮮狗屎。有些是完好的,沒有被人踩中,但有些是有個大鞋印的。被人踩中的狗屎的周圍,都會有狗屎印,有些印是很清楚可見,很容易避開,但有很多被人踩了很多次,這樣狗屎印便會越踩越難被人發現,而且也會令原來有狗屎的範圍越踩越大,結果就只會令更多人踩中狗屎,但現在講到的人,都只是一部份人,這篇文的題目,是【人人都在踩狗屎】,為現在只是一部份人?在以下的文字,我會解釋!既然一篤屎都可以令這麼人踩中,這樣如果一條街有兩篤狗屎,這樣便會有更多人踩中了!但這文的要點不是有多少篤的問題。有多少篤當然是一個踩中狗屎的因數,但大家有沒有發覺,當一篤屎被很多人踩過之後,這篤屎好像是消失了,這是很多人的一般想法,但事實並不是這樣,這篤屎只會越踩越大篤,只會令更多中招。世界上的所有物質都是由分子組成。一篤狗屎,是因數以兆億計的狗屎分子組成。一篤狗屎被很多人踩過之後,不論在任何天氣清況都會很快變乾,變乾了的狗屎粒子,會除風飄到到處都有,有些會散到地上給人任踩,有些會飄到人的鼻子裡。這個世界相信有數以千萬篤狗屎在街頭。所以人人一出街,都是踩著狗屎的,不單只踩,因為狗屎粒子是到處飄,所以人人都是食過狗屎的!
條街你睇㗎?
最撚憎, 跑步行路個時要專登避有無狗尿狗屎
你會唔會係自己屋企個廳中間疴篤屎之後上連登好奇問下人應該點解決?個問題根本就唔應該比佢周街疴。
啲清潔姐姐都係用水沖就算,都係解決唔到樓主問題
有啲仆街唔執屎
啲地方比狗痾到勁臭
真係應該收狗稅等佢地負責返街道清潔費
屙尿我都算
屎真係好撚大獲
最慘有D人唔會望地下搞到成地都係
最少係十倍水先可以無味

通常我會拖埋樓主出街叫佢舔乾淨
攞牌點解決狗尿問題?
如果隻狗係狗主門口痾尿,主人又消毒又清新劑
但人地地方who fucking care
倒水落地可以告埋$1500掉垃圾?
唔洗拎呢啲狗尿既處理手法黎挑起對立既
其實最主要既原則就係唔好影響到其他人
係條街放狗尤其係露天既地方
細細地幾滴尿留氣味嗰種其實好小事
因為熱天好塊乾,加上通常灰塵一覆蓋就幾乎聞唔到味,雨天時雨水沖一沖就無事
不過隻狗啱啱出門屙一大灘尿嗰陣個主人就有責任妥善處理
因為無論點都好,隻狗啲尿再加上淋既水係會流到成條街都係,有排都唔得乾,咁樣就肯定影響到人啦
最好既處理方法就係係隻狗屙尿嗰陣帶去樹底、草叢、花槽呢啲有泥既地方屙,咁樣連淋水都唔洗仲幫手施肥,去到人多既地方就應該拖實唔好俾佢屙
屙屎嗰啲就唔洗講,無論去到邊都係要執乾淨,有啲仆街狗主係樹底/草地屙就唔執,你行街見到都唔開胃啦
無咩logic
人類就係咁虛偽, 做少少話比你聽做左野,心安理得
好過完全唔理比人覺得好無文化

開個topic出嚟引戰之後自己又冇建議
goodest member
講得岩 控制唔到d狗all尿就應該唔好帶出街
咪考牌教你點處理囉

費事有咁多不負責任嘅狗主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞