用水沖啲狗尿就當清潔咗係咩邏輯?

564 回覆
1564 Like 102 Dislike
你咪為駁而駁囉!

你隻狗痾篤尿同啲餅碎咁細,我咪唔理你囉
屎都唔執啦大把人
幫你地沖吓狗尿已經好好
答撚咗我先啦,唔該唔好雙重標準,你要人做返屋企應該做嘅嘢都時,唔該自己都做返
我喺街跌咗嘢會執架!

點啊?你肯清返篤尿未啊?傻hi
你對鞋踩撚污糟撻地有無抹返?定喺屋企都著撚住鞋呀?
你滴撚咗豉油喺條街有無拖返地呀?
真係唔想笑你
公屋先唔用木地板,得私樓特別新樓先鐘意用
追完post發覺大部份狗撚都好自私
你肯定唔係塊地整污糟我鞋底?
依家係咪塊地屙篤尿落隻狗碌鳩到乜鬼嘢例子嚟
戇鳩
條街係你同你隻狗㗎?
周街屙屎冇啲公德心
呢條傻Hi,一味死撐,滿口歪理!好快哭狗喪
唔養狗嗰啲人理得你點解決
佢疴之後我用我支水柱沖走
攞尿嚟同豉油比
平時食開用尿煮嘅餸
係咪on9,條街設計就係比人行,唔係比狗隨地痾尿,要痾去狗公園痾飽佢
至於滴鼓油,正常人唔會無啦啦係街滴鼓油
但放得狗,隻狗既習性就係會隨街痾
街同屋企比 = ok
尿同鼓油比 = 唔ok
平時企開街定瞓開街?
Noted
知你屋企舖紅磚倒石屎 威啦威啦
地下鋪尿墊
你條傻鳩喺屋企倒瀉油同瀨尿係咪一樣咁處理呀

盲字都唔識多個就收皮啦 鼓油仔 笑撚死人
樓上D人用屋企同條街比係咪on9

屋企會除鞋,出街會唔會除鞋?

最好解決方法就係狗狗出街就要戴尿片

用水沖狗尿明顯就唔係"當清潔咗"啦,係為咗加速散味同散乾,條街suppose 就唔會好似屋企100%乾淨,條街不特只有狗尿,轉頭有雀屎,又有廢老吐痰,醉漢嘔吐等等。

利申無養狗
原來條街 = 你屋企

唔知道閣下係咪狗主
係咪都係津路水砲射兩射就算

其實狗狗出街柯完屎
都好多狗主識得用紙接住
就算個刻接唔住,都會幫隻狗執返舊屎之後再沖下水
呢樣我接受到,起碼狗主真係盡左力

但係點解狗狗柯尿
就唔可以用尿布/尿墊接住?
你話好難接
咁狗狗柯完尿,狗主再用紙巾/毛巾吸返走啲尿放入袋
然後沖水
我相信大部分人都會接受到
但點解咁多狗主做唔到呢?好難咩?
定係狗主覺得麻煩就唔做?
係 只要你用大量水沖洗
狗尿味自然會沖散好多 臭味大大減少
咁做係好好
相反 隻狗痾完尿 而狗主所謂清潔只係吱兩三下水
問心果句 咁都係清潔?
唔係唔比狗痾 必要/有需要時 當然無計
但想大家做好本份姐
講吓咩係鼓油先啦 唔識字又關grammar事呀傻鳩鳩 搞咁耐搵張9唔撚搭8嘅圖jm9啫你

中文都未學識 阿媽好柒呀
得啦 知你哥基pat pat 捉錯字第一
介釋下點解街同屋企比 = ok 尿同豉油比 = 唔ok啦
又話block 7我 又話我無point 為駁而駁
你一句都答唔到淨係識認字呀?
俾人屌足成日你條白卡油仔原來盲字都唔識多個 笑撚到抽筋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞