用水沖啲狗尿就當清潔咗係咩邏輯?

564 回覆
1564 Like 102 Dislike
自己無公德心仲大大聲聲
賤種支港人
咁你幫手舐返乾淨佢囉 啲牛啊 雀仔呀 嗰啲豬呀 嗰啲屎全部都舐返乾淨佢喎

收嗲啦P牌仔
有冇讀書 滲透作用會整死啲植物
講真 起碼溝消毒水/解尿素喇
就咁噴2下水根本冇用
洗乜即場開,裝落個噴壺度拎埋出去噴咪得起碼癖走少少陣味呀次次返屋企樓下個平台成陣狗尿味
樓上啲人話根本唔臭唔會聞到
夏天既汗味仲臭過狗尿味
on9邏輯
咁揸油車係咪要個司機吸撚返哂啲廢氣?
你對鞋著出街踩污糟條路係咪要自己洗地?
你班狗主咪繼續囉 搞到神憎鬼厭有日隻狗出街中毒唔生唔死唔好怨
最緊要唔好俾自己踩到,啲花花草草死唔死邊會得閒理
我無養狗都覺得沖水OK
漂水多咗,一陣下隻狗脷返就大獲,即瓜
點啊,問你會唔會自己拖番條街啊會嘅人一早上撚咗ulife 嗰啲啦
嗱,好老實講,我就唔會嘅,不過掉垃圾唔中會執番,喺商場整跌咗嘢食都會執番,不過真係執完就算,最多係咁易抹兩下,邊會有人真係當自己屋企地板咁落埋清潔劑去洗你哋而家講就口響,到真係整污糟咗,唔好話洗地,10個都唔知有冇1個會理
ching既所謂邏輯睇到我眼都突埋
冇吹水…吹水我生cancer死唔斷氣ok?
我地用超級大果d洗衣粉桶裝水
花園本身有水喉淋花
攞水去鄰居門口洗地咪方便
咁下一隻狗嚟舐 咪會中毒
咁你直接瞓街又真係難接受d
既然冇用 屎都唔執了
咁就算落洗潔精你都唔會叫人飲啦下麻
立法唔畀係公眾地方放狗囉

利申無養狗

每次放狗都要準備尿片+清潔用品
我都無養, 問下點解決都比班無養嘅人屌
原來咁多人無養但咁仇
因為真係有唔少狗主就咁射完水就算但其實仲成灘黃色又有味,根本無理係咪真係有足夠嘅稀釋。我自己個覺得你最起碼都要稀釋到唔係有色同味先。
公屋講到明唔準養
唔知班寵物撚仲可以成村成村咁黎
屌佢老母人仲賤過地底泥
驚唔驚之後第2隻狗行過唔小心奶到啲漂水
個邏輯就係有做好過冇做囉,禁養就冇可能,完全乾淨亦都冇可能,咁咪搵個中間位,現實世界大部分都係冇完美而定個中間位出黎架啦,你自己都知不過上連登時唔接受姐
政府定義沖足夠水叫做清潔完成
而每日出街聞到臭尿味嘅次數一定好小,亦唔影響健康
所以一般人黎講,根本出得街就預左會接觸到
如果咁小小騷擾都接受唔到
我建議全香港人都唔好出街同禁止晒所有活動
出街又會俾人撞親,搭車又迫又焗,啲細路喊又嘈又煩
餐廳油煙味又臭,啲女噴香水又濃,啲車又搞到多粒子,大餅銀紙N手都好污糟,有排數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞