[警世文] 用緊/有意轉HKBN家居寬頻嘅你入一入黎

392 回覆
1795 Like 32 Dislike
LM
佢條光纖用左10幾年都唔進步一早xgs-pon/50gpon咪無事囉!
之前想賣盤做數,宜家超賣左,用緊嘅可以等食屎
申請專線囉 的確影響其他人
大家思考都好有盲點

我講既嘢,係以一般用家角度嚟睇
如果我棟大廈人人都玩150tb
一定會影響到自己,我當然係希望hkbn block呢啲人

而你就用合約角度嚟睇件事,呢樣我當然明白,唔使你講我都知
其實大家都可以係正確,冇話邊個係on9

我剩係覆你一個
因為實在太多蠢人唔明,拗都廢事

世界實在太多人利用灰色地帶做某啲事,大大聲話自己唔違規
就好似以前iphone 免費退貨,結果俾人濫用呢個條款
仲誇張到換咗零件再去退貨

就好似之前你話揸車排咗好耐隊
但俾前面車zip埋嚟打尖
佢唔犯法wo,但你覺得討唔討厭?
Hgc 都有呢個情況
Down得快就斷線
上年冇應承續強行續我40個月
話我交左個月費唔同冇問 就係同佢簽左
都痴撚線 一完永不錄用
搵海關唔受理,要搵咗通訊局先,班人要初步睇咗件事話合乎係形事先會掟俾海關
依間垃圾一早唔用

叫晒親戚朋友唔好續
咁毒
一陣check 到150 TB 係版權嘢
樓主洗定屎忽都得
簽1000m限速點解要簽1000m
不如一開始簽100m
其實好大可能係因為比人係咁投訴所以HKBN先做野
唔好話灰唔灰色先
樓主夠彊就報咗海關喇
150TB 入面有幾多係佢自己有版權
以前電話撚有FUP
咪又係好樓主呢啲玩撚臭先有
150TB?
你屋企隻NAS一共幾多TB?由幾多隻Harddisks組成?
HKBN係堅垃圾
而家 HKBN 仲收得貴過 netvigator
lm
推到報海關
LM
因為netvigator收得平
消委會係無撚用,正常通訊辦先驚

通訊辦只要肯出信了解下一般即跪
hkbn條垃圾
成日晚晚11點零12點就開始斷線
搵人上黎了解過都完全搵唔到點解
轉左第二間後,完全無發生過問題
唔合理呀
咩叫異常?你睇埋hkbn回覆消委會
擺到明即係hkbn話你異常就係異常,無論你講咩都冇用
明明你係自己有正當用途連去google,佢一樣屈鳩你話你係中病毒、路由器異常

hkbn正宗垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞