[警世文] 用緊/有意轉HKBN家居寬頻嘅你入一入黎

392 回覆
1795 Like 32 Dislike
咁家用寬頻唔張你速又收得你一張紅衫魚價格仲想有咩真額外服務比你?
咁你想點 送wifi7定免你一年費用定點
On9比喻,唔好輸打贏要啦, 打官司 hkbn輸撚硬
中資都唔會戇鳩到買負資產掛
訓前一推
hkbn自從當年打d3每晚斷線就永久blacklist
而家仲要合約條款冇寫玩限速
點知幾時會突然cut鳩你線
用過禁多間都係得hkt最穩定又出到海
訓醒一推
咪撚玩啦 唔撚識又扮識
知唔知以前Hkbn嘅賣點係咩呀?
係獨享呀 會分享嘅係有線同和記
好耐之前試過hkbn forward d source IP 同destinationi
ip 都唔係我個router IP 嘅packet 落我到。
dunp 左 wan iptable log 比佢,賴鳩我set 左VPN server.

覆完我第二日就冇事,router 都無reboot 過
屌我又係成日都見到
諗緊係咪正常
報東張
我有部電腦長期24*7 BT
一個月都10T 8T
兼未計其他電腦 + 手機 + 機頂盒
我仲要一個人住
如果屋企5/6條友
成日睇串流
HKBN垃圾就垃圾
有線和記光纖都一樣!
一條光纖水喉咪又係最多128人共享!就當hkbn只係1:64 如果成座樓64戶都用黎睇4K片點計數都係會塞車!
只係現實情況係好少情況會出現!唔會家家戶戶同時間都會有人係度上網睇片下載!好多都係睇相whatsapp!
人地一日
HKBN早幾年有幾個星期五會斷足成晚網 點用
同情樓主 亦都明白hkbn輸打贏要

最後搵另一間有同樣問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞