[警世文] 用緊/有意轉HKBN家居寬頻嘅你入一入黎

392 回覆
1795 Like 32 Dislike
咁香港地應該用邊間,就完約想轉
直接上小額錢債審裁處?
bandwidth係shared
做HKT師傅賺到笑
對手自己自殺
HKBN 試過話我續約包一次免費搬屋,最後冇咗回事。拖咗我幾日先話聽完錄音冇。

好彩之後搬咗去啲新樓,佢覆蓋唔到肯比我cut
咁請問本身合約係點寫

話晒消委會冇執法權力,都預左
我懶得去通訊局投訴了,因為來來回回實在太煩
而且呢樣野係關乎公眾利益,我選擇係LIHKG公開呢單野
所有既bandwidth咪又係大廈出去,你估hkbn會唔會規定邊條線係邊一戶先可以用其他唔行得?

垃圾hkbn
十幾年前用HKBN 上唔到網 打去hotline問咩事
來來回回都解決唔到 然後條友講一句對唔住我地夠鐘食飯 麻煩你一陣再打來

由個一刻開始就知HKBN 呢間垃圾公司真係永不錄用
睇嚟HKBN就係請開你呢種人
你係咪真係覺得上網Plan寫住嗰個1Gbps / 2Gbps真係完全獨佔俾你? 如果係嘅話嗰隻叫做專線,專線1G嘅價錢肯定好撚貴。

佢plan上面寫嗰個速度係保證最高可以達到1Gbps / 2Gbps , 大多數保證都有80%以上。
其實你會唔會用緊佢嗰隻FTTB BB??????????
呢D你報消委會做乜?
應該報海關
理論上係可以影響到隔籬屋,但係實際上真係要影響到隔籬屋上網嘅機會率同埋難度都唔係咁容易做到。成幢樓嘅Backend Bandwidth 如果真係咁容易俾一個單位影響到嘅話咁其實都靜咗嗰間公司Infra幾垃圾
又話獨立光纖入屋,又會俾人影響到?
比較想知樓主用咩方法裝果150TB data
最重要既海關同通訊辦你就唔去投訴
呢兩個部門先有執法權力
多謝樓主, 但岩岩貪方便續左約
佢明明係賣bandwidth唔會限usage, 邊可以冇啦啦當usage base咁計, 支持你報OFCA同海關, 等佢俾人查下都好
收到,合約夠期會轉另外一間
得 HKT 用得過,其餘都係垃圾
成座樓條水喉比你長期霸住呀.
HKXX 2.5G up/1.25G down share 128戶
佢唔限你先奇!
師兄轉左邊間
HKBN請埋你呢啲廢人
你諗下個個都好似你咁大獲啦
自私撚仲咁大聲
你有需要可以申請專線
但又唔捨得俾錢喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞