[警世文] 用緊/有意轉HKBN家居寬頻嘅你入一入黎

514 回覆
2080 Like 35 Dislike
請問HKT依家仲有無block某啲port?
呢間垃圾越做越衰
一係陰招逼你續約
一係限你速
因為HKBN 跟本一直唔夠海外頻寬,頻寛每年加少少,上客多多,你用得多海外咪限制你。呢間公司出名海外條線廢,不過個價賤,所以客無乜所謂(或者話好多人都係睇片,用量唔大)

自從王維基走左,跟本威哥呢仲條垃圾攪唔掂好耐,成間公司自己人派對,對舊客唔敢講好閪,但對員工閪到爆。

續約搵班廣州CS call客,個客要唔要都續左先,俾14日冷靜期你,打到上黎當你贏。 即係你唔要就打上來,唔出聲當你續約。
講返少少公道話,之前我就上網搵sales開咗個HKBN 1000M光纖跟Disney+,咁個Disney+就得⼀年,我到期就諗住唔續Disney+,佢打嚟好多次我都無聽,跟住下期單見貴咗即刻打去問,原來話因為截數日同Disney+到期日係差幾日,見我⼀直唔覆就用原價同我續埋,咁我話唔要佢都肯下期單回水返俾我,我就覺得服務都算正正常常唔係咁差,當日嚟拉線嗰個寬頻仔都好熱心落力做嘢,所有嘢都跟足晒又好禮貌,不過聽佢口吻都係驚俾客投訴,睇嚟公司家教都幾嚴。
上門啲師父梗係態度好,最前線真係對客
仆街嘅係sales同處理投訴嗰班,前者亂鳩咁嚟,後者死唔認錯
支持樓主告鳩佢咁撚樣都得
邊隻wifi7?
有冇斷線/ 要reboot router?
最大嗰間啲阿叔師傅比較冷漠,唔係話差但有比較有傷害囉。
咁就唔知,HKBN上過嚟幾個師父有後生有中年都好客氣,又主動分享好多相關智識
前線同聽電話嗰班根本就兩班人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞