[警世文] 用緊/有意轉HKBN家居寬頻嘅你入一入黎

392 回覆
1795 Like 32 Dislike
估唔到係熱門見到husky,幫推
理論上一有fiber 到座樓應該至少12條core 到
唔係,基本上係3hk多
我記得已經無租數記同中移動
應該就從來無租過CSL
Hgc直頭垃圾 斷線 爆ping+長期掉封包
5%係日常 最高紀錄7x%
兩年前100mb 個個月上黎一兩次前後拖成年
最後搵ofca兩次先提前解到約
順面轉hkbn 1蚊plan(唯一可惜搶唔到1000mb唯有繼續1蚊玩佢24個月
有埋錄音就死硬, 佢呢個CASE 唔係咩商業操作, 只係長期download file full speed in google only.
如果到時同OFCA 開file 講哂成個CASE 俾OFCA 知HKBN 肯定變死狗自己解約到時樓豬又收得番D 錢
好波ching
過來人 hgc永不錄用 幾年前簽100mb plan 3年 岩岩用滿第一年開始長期5%以上掉封包
Ping 網速可能正常
但勁起上黎一兩日上唔到網(試過一次cpaa online考試因為死上網冇得考wtf)
最高紀錄封包掉到7x%
最後搞左成年幾 先係上年年中 係搵左兩次ocfa搞既情況下先搞到提前解約
原本想轉 多謝樓主提醒
用返網上行算
你唔係128戶一齊煲劇咪得
樓主去通訊辦投訴啦 唔好放過佢
https://youtu.be/_Ud5U-n10ls?t=351
條片2個月前 用手機連WIFI 1G/2G 都有做比你睇
LAN機應該都唔會差得去邊咁喎
因為唔係個個人都同時間扯滿1000m,你夜晚測速同凌晨 測速已經見到區別
oversell後果
咁岩個個用多扯爆條(部分)水喉
直接問下邊度terms and conditions 有講
佢夠有話有速度保証 宜家限你速其實要賠
https://www.hkbn.net/personal/cmsdata/content/queryPdfContents/GyqeAIF0rZX67f3ZQuUis0I3GQUpQFgCjoOlMn7zAvE.pdf
一定啦,之前試過親戚中移動1000m跑得20m, 投訴完直接解約 唔做我地生意, 係佢角度係 博弈遊戲。
help pish
外國基金但最撚垃圾就係呢兩間,崇洋唔係咁崇㗎
有自己NAS跟本唔會有呢啲問題,但證明到家用HKBNPLAN無限上網是假的
關撚事咩, 執行個商業運作關股東事
同佢對話之前講定你都會錄音。
全期十幾次師傅上黎最多都係上轉speed test睇速度係正常 但去到掉去包你會想爆粗
打槍game 自己以外既隊友敵人完全好似個個玩teleport咁 求其搵張當時ping google / youtube既相
當時個師傅走黎話係咪你部電腦有問題
我當場轉usb連iphone即時0掉包 佢收左聲🫠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞