[警世文] 用緊/有意轉HKBN家居寬頻嘅你入一入黎

514 回覆
2080 Like 35 Dislike

不過都成日聽人講hkbn連外國網站特別差
補試過連去其他地方都冇事
係連去日本先出事
lm垃圾hkbn
支持樓主,我都break 左HKBN份contract ,CS又串過馬撚
屌佢老味 用撚咗20幾年 永遠當舊客ON9仔咁撚連隻狗都不如
今天8月打嚟話9月到期 我開頭話唔撚續 之後佢又話平十幾蚊
我屌佢啦 之後佢又話同公司傾下 最後14x$ 1000mb
原本轉其他公司 但屋企人話唔想拉過條線 最後又續撚咗
我同屋企人講 續冇問題 但咪撚後悔
當出面做99$ 兩三年約
總共1800$差價
你屋企人值呢個日薪咪無問題
$1800 x 30都係$54,000
同FG價無乜分別
樓主3日Down咗17TB
佢一個就等於170個人用100GB睇3日片
其實都係google server 勁先可以download 到咁快咁多
好後悔續左HKBN, 應該加多少少轉PCCW好過
HKBN而家越嚟越過份, 上X/pixiv差唔多全日都要開住個VPN先load到
網上爬有時都係咁,要開VPN先load到pixiv/twitter d圖
dllm呢兩日係鳩咁斷線 打個機都幾千ping
爆咗唔係只係upload 唔到同改唔到咩?下載同刪除應該無影響
7月中FF14開左7.0之後就一直晚晚都含撚, 唔學班大陸仔用vpn根本玩唔到
你要100定1000有咩分別咪又經同一條線出街delay又唔會因為速度改變
ping值=/=速度speed
今生不用香港寬頻
屌你得閒就斷一斷線
申請左先睇到個post 喊左
有冇邊間出國打機好用D 最近HKBN連歐洲成日爆炸
嚟緊結婚
女朋友嗰度仲有HKBN 2年約
我自己就半年網上痕

之後搬屋,有咩方法可以無痛cut HKBN
再續網上痕免搬遷費

我啲約都係2年約,hkbn一簽簽3年戇尻
以後唔用咪唔交錢囉,佢最多搵啲垃圾財仔打電話追數,改號碼搞掂,做犯法野就報警
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞