試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (91) | 公關試當真 | 試當黑神話(悟空)|

317 回覆
11 Like 29 Dislike
如果好似Hunter咁玩就算啦,拎部份元素好過
會唔會係山寨獵人咁
定係會拍到超級學校霸王咁?
題材係好正 但係好難想像到點真人法

又唔係完全冇嘅
會唔會最後好似山寨獵人咁玩玩下?
LF2好似得佢係女,如果夾硬要切啲女落去,十鬥士應該有幾個都可以轉做女人例如忍者同埋魔法師,爆甲佬都可以性轉做女人
見個鬼應該怕黑啦掛,知道山寨獵人果套一定唔work
佢地圍內覺得好笑,但觀眾覺得搞笑又唔係,還原又唔係
諗到都尷
計返時間 山寨獵人可能係實驗品
有九龍城寨做例子都仲難想像?同埋上面點會山寨獵人呀,講緊天下一投資喎
天下一唔係大晒,比套真三國無雙咁嘅你收唔收貨?
咁呢樣要睇修仔造化
所以我都好期待係似特攝風格定多拳腳功夫
九龍城寨定位其實係漫畫化啲嘅功夫片
好多人都讚佢夠硬橋硬馬
誇少少嘅氣硬功已經畀人話出戲

Lf2真係招招都特技嚟畀荷里活拍都未必穩
箭佬吹起啲人點拍得唔膠
跟LFO會唔會仲好拍D?細細個果陣玩隱約都記得有D劇情
功夫 尚氣
續集可以開埋一轉二轉三轉
拍得電影唔會掛
但門檻真係幾高
特技唔可以太差,呢度已經要洗唔少錢
演員又要睇得打得咁都係嗰幾個

同埋個受眾其實真係唔大?都係8/90後嗰一班佬
遊戲受眾就多,會唔會入場睇真人版就係另一件事
如果早4 5年嘅話應該真係有機會借到中大烽火台拍外景
而家就算把啦班中大高層最鍾意同大眾唱反調
一陣話你宣傳暴力意識,小朋友打交
都有啲機嘅,近年都有港產片喺中大拍到嘅例如說笑之人,填詞撚都好似有中大景,帶小朋友一齊打交得唔得就唔知,但遊戲都話晒係中大神作呀
我諗搵埋天下一幫手,大機會就係想做好啲啲特效,始終做過明日戰記、九龍城寨,多少有啲保證
邪鬼最好就好似Thanos咁用motion capture啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞