試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (91) | 公關試當真 | 試當黑神話(悟空)|

317 回覆
11 Like 29 Dislike
marvel式宣傳
唔係拍法
https://youtube.com/watch?v=Sia_epP5xiw&si=Fm65qAqaIOtlYKGI
試映劇場《被討厭的武器》|試當真
彩色 | 2024 | #情緒、#勒索、#情緒勒索 | 粵語 | 中文字幕 | 9’ |

故事簡介:
修仔想勒索豪哥,反而被豪哥情緒勒索。

主演:

游學修@neoyau19
蘇致豪@official_sochiho
許賢@official_huiyin

導演:Ellen @gowyi
編劇:Ellen、道@nobandnolife
攝影:火柴 @matchachet
劇場呀!!!
快……
係4個月冇見嘅試映劇場呀
游狗拎錢走佬
公司交比豪腎
希望係大製作,古生條水喉射大力d
呢個ip吸引過明日戰記,外國都好多人玩過有共嗚
拍得好既話有望衝出香港
最好有marvel 復仇者聯盟1 級數
一姐出品
拍都未拍就諗咁遠
真係搞到咁大個後制冇兩三年都搞唔掂
寧願遲都唔好柒
大好機會,響朵/臭朵睇依鋪
師兄咪玩啦
喺連登試當真一早臭朵啦
又CAP水又食自己員工
你睇幾多人話因為試當真就唔想睇呢套戲
之前好似話credit 唔出幕後,驚人死追某一個編劇/導演,而家轉左諗法?
連登講姐
人哋講緊響朵/臭朵係講緊國際,屌你你仲停留係連登更何況係連登有咩單位唔臭朵,睇連登做指標,唔怪得之前有咁多師兄驚公開試當真一百萬都冇
連登就算把啦
將來套戲唔掂就踩多兩腳,成功嘅就搵位嚟盲反
樣樣嘢都屌,睇乜嘢都係垃圾,連登仔就係咁撚出色
你件垃圾連登仔,收皮啦
屌左先
就一早立不敗之地
總之連登仔唔會輸
唔收得/拍得差就垃圾游學修、垃圾試當真
收得/好睇就全靠天下一科水、洗左咁多錢唔好睇就執柒佢啦、有人脈幫試當真搞好套戲炸
之前緊張呀康單野班人去左邊
到底對channel有咩影響一早話WFC
剛剛過去的周末,由Youtube頻道《試當真》發佈了一條《小朋友齊打交》的電影Trailer,引起了很多人的關注及討論。

讓我和大家分享一點我所知道的事情吧。

《試當真》最初接觸Marti提出想要拍攝電影的建議發生在大約半年前,當時我剛向Marti提出為他寫下小說版沒多久,彷彿所有事情都到了應該發生的時候所以便一下子都出現起來。

最初商談時Marti也有分享一些訊息給我,我亦透過Marti的安排和《試當真》游學修Neo討論了一些可能性。

由於當時我的小說已經開始了撰寫,而Neo也有自己的故事想說,所以最後我們同意各自做自己的故事,而也因此可以清楚地告訴大家,小說故事和電影故事除了人物角色有些名字重疊之外,是完全不一樣的作品。

不過我也好高興可以因為這次機會認識到Neo,由於他有將自己的故事大綱給我看過,知道我們之間的創作方向非常不同,因此我也放心可以在不會影響到他作品的情況下,將我的小說給了他參考。

等了半年左右的時間,主要是因為Marti需要在進行遊戲Remaster之外,再抽時間去處理電影合約等事情,當中我已盡力提供包括法律在內的各種支援。至今大家終於可以看到電影有了些許眉目,相當值得欣喜。電影的初步製作規模及時間表我們只有一些較為粗略的資訊,不過好消息是電影已經不止停留在計畫階段,而是已經有了正式開始製作的條件,所以我在這裡衷心希望他們能順利完成,並在不久的將來可以和大家見面。

https://www.patreon.com/posts/little-fighter-112234502?utm_medium=clipboard_copy&utm_source=copyLink&utm_campaign=postshare_fan&utm_content=web_share
古生本身想拍明日戰記2 但個ip畀第一集拍爛晒
可能畀咗5,6億修仔拍lf2
幾好,講明電影同小說完全唔同
冇可能5,6億啦如果你真係追得貼修仔仲另外搵左另一方籌錢,古生最多比一千萬左右
其中一個Comment
爺爺,你推的試當真出劇場了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞