Linkin Park 官方Youtube神秘倒數,真係重組出新歌?

362 回覆
44 Like 10 Dislike
比返Chester我地
chester走左咁多年見到LINKIN PARK MOVE ON係一件好事
仲有LIVE果到見到MIKE既笑容真係老懷安慰
有機會既都會去支持下一下
我覺得唔需要同CHESTER比
始終係無法取代
依個只係LINKIN PARK VER2.0
希望越做越好
同新歌其實幾好聽

果陣轉STYLE都係俾人屌
時間就証明所有野
真心新歌幾正
其實無mike rap我未必會聽LP
細個個陣第一次聽原來rap+rock會咁好聽先會繼續聽LP
papercut都係佢rap大半
應該無男主音肯過檔,要同chester比較
仲要LP紅咗咗多年,個壓力大到無人肯接
聽live第一首新歌其實ok的,但一唱somewhere I belong 第一句就好大對比
準備復活了
其實我幾鐘意呢個版本既in the end
就咁聽其實唔差
但係聽返chester 再聽返emily
真係technique同聲底都差一截
其實唔差
唔好拎黎比較, 無需要
個女主唱唔係好差姐
合理啦 Chester咁易接近得到就唔會得一個Chester
聽咗live好唔慣,唔係話佢唔好,而係以前啲歌已經入晒腦,換另一把聲真係好奇怪。新歌新mv就無呢種問題。
真係好夾,mike都係適合rap多過唱
如新歌有埋rap就更好
新碟實有歌佢會rap
之前都有好多band都有翻唱LP既歌,不過比較有feel係sum41主音,可惜佢因病要解散
今日都已經7號
急撚到
假都請唔切
開埋香港 一定入場支持
一開始好緊張
啲body movement 生硬到
靚聲時期實有呢啲表現
之後都唱numb嗰啲都清聲唱副歌無rasp啦

反而Emily真係mix個vocal fly落去
資料補充:
Chester自己唱唔返:
https://youtu.be/a4xRDu9vhIU?si=4QuphsqgaXaZt4QS

Emily唱得真係唔差:
https://youtube.com/shorts/8NpzXsl-wVI?si=RWAHUs_ZEuy9z8V5

當然Emily個range本身有優勢

明白大家都鍾意Chester 我都好撚中意
大佬Linkin Park喎
Given Up喎
Faint喎
Somewhere I belong喎

邊有人可以唱得到Chester咁樣 當然係無
所以Emily都唔係嚟取替佢嘅位置 而係LP需要呢把女聲
可以一定程度carry到啲舊歌
又可以承先啟後令Linkin Park有新嘅發展

真係中意Linkin Park嘅仲想Mike仔點撚樣
一早上哂岸食版稅都夠過世
點解仲要特登搵新Vocal出新碟搏俾人屌
佢比大家更清楚Chester有幾不可取替
大家真係不妨諗多啲

真係好撚憎條女嘅話 唔聽咪算 啲舊CD其實唔會消失
只可以講Chester咁平易近人嘅個性 起碼會欣賞多過彈先
有mike歌都正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞