Linkin Park 官方Youtube神秘倒數,真係重組出新歌?

362 回覆
44 Like 10 Dislike
本身唔預會比較 但一唱舊歌心裏又點會唔比較
無乜好講 淨係覺得唔好聽

我嘅hot take就係 a thousand suns 係lp最好嘅album
沒有之一
首歌越聽越洗腦
Loop緊
講真 呢幾日耐唔耐又想聽多次女主音唱
愈聽愈正 非常睇好嚟緊Linkin Park嘅發展
我係由numb時期開始聽
反而我一路都覺得mike係靈魂+主創
chester只係門面齋唱
到後期先知 chester都識吉他 有份創作

PS 我一直都覺得佢地係永遠唔會散band 估唔到17年會咁突然
而家重新出發整歌都幾開心
Chester無可取代呢點唔駛討論,就算齋唱,佢唱live 個時嘅情感投入,感染力,Emily 一定被比下去, but it is just the beginning , 人地第一場咋,而家個人感覺係Emily將LP嘅legacy 承傳落去嘅人之一,好似後輩接前輩棒,再一齊走落去,所以個人好接受Emily, 更何況佢唱得幾好,沙聲係佢唱法選擇, 比較一定有,唱舊歌個時自然諗起Chester 係點唱但轉個角度諗,LP重新出發真係好滾動

利申睇晒佢哋個live ,覺得好感動
我都覺得做法幾聰明
之後就算唱返舊歌都無比較得咁應
可以當係女version
成員又可以重新出發
算係最易接受既做法
如果搵個新男主音多數唔work, 又直接比較

講真chester 咁樣自己走先,其他成員真係搵唔到食
先個四十幾歲就中年失業
我都覺得真係有d感動
當年出左新碟重一心等緊佢地黎香港
每次黎香港,澳門都一定去企位睇
點知咁shock 既消息
Rob 選擇唔返黎都會尊重
人地收版權都夠過世
Chester把聲係唱到穿入心 個種憾動 個種聲嘶力竭 無人可以比得上代替到

期待Emily可以之後進步到carry到哂Chester啲歌將個legacy傳承落去
睇哂成個live感動到忍唔住喊
一開頭唱crawling都聽到我覺得好夾硬黎,但唱到中段waiting for the end既時候,emily自己都忍唔住喊,之後就愈唱愈有feel。
好感動終於有人可以承接到Lp主音既位,令到Lp終於可以繼續落去,Mike既心機終於唔會白費。
rolling in the deep首cover 成日loop 好撚正
冇跟得好貼
見到啲人起Emily底話佢係山達基教
剛公布就咁大單pr要拆
跪見到估bbb唔參與tour既原因

我覺得應該是太累人了
Mike在美特拉20週年的QA直播有提到說曾經有一次他們簽名,已經超時非常久了但他們還是想把剩下排隊的粉絲簽完因為不想讓粉絲失望,但那時只有Brad說已經簽了2小時覺得好累他不要了
然後看到Mike又有直播說接下來的巡迴表演已經準備好了2小時的歌單,這麼高強度的巡迴我覺得依Brad的個性會不想跟好像在理解範圍

至於Rob
Mike在直播說過他們在討論是否在沒有Chaz的情況下繼續進行樂團時有至少一個人不同意,現在回想很有可能是Rob
回應左
呢d天仙局都講十版,香港真係水魚之都
點都好
2.0上路 都會留意下
即管睇下岩定唔岩
但點都唔會影響Chester既地位
鳴哇!巴打好高尚呀
咩都唔知唔睇走入黎幫自己J
躪啦
係有d廉恥,就好似new order咁用新名啦

成隊band根本由歌到唱Chester係佔大部分credit,上面十版所謂fans講撚到Chester free ride咁,係到down play Chester 的角色離合理化呃錢件事,真係笑撚左

當初出道前地方係Chester 出,歌又係Chester同Mike作,好多隻都係團魂寫個credit落團隊算,去到第三隻碟直頭搵埋街外producer離淡化Mike的角色

成單野根本同Brian May 一樣,
係到榨取緊個主音同個brand name的最後價值
你係傻撚左定咩事

Mark Wakerfield係完全唔關linkin park 事,甚至隊band未有第一隻歌、第一隻碟,linkin park 個名都未有就已經走左
其實條女出黎唱一定好兩極
不過我唔係好明點解會搵女咁解
無論如何我已經聽完新歌
我就係唔鍾意個女聲,完。
會繼續聽舊歌算。
我知 佢哋個個時期叫xeno有deno album
網上資料 跟住Chester 先加入 用hybrid theory 個名 最尾先變LP
都咁多年啦,佢哋都有權利繼續玩自己創作嘅音樂架,同埋其實Chester好似都唔係佢哋第一代主音
第1代= Mark Wakefield + Mike Shinoda
第2代= Chester Bennington + Mike Shinoda
你係傻撚左定咩事

Mark Wakerfield係完全唔關linkin park 事,甚至隊band未有第一隻歌、第一隻碟,linkin park 個名都未有就已經走左
我知 佢哋個個時期叫xeno有demo album
網上資料 跟住Chester 先加入 用hybrid theory 個名 最尾先變LP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞