中國玩家評《黑神話悟空》空氣牆:依賴實景掃描,缺乏地圖、關卡設計

321 回覆
366 Like 7 Dislike
你個腦得兩條線
一個叫黐
一個叫撚
咁依個係傳統特色黎

利申睇哂年代最遠古嘅彩色動畫

所以原神非常用心學習
頂,個tweet有人搵埋原本個素材出嚟 真係石屎鋼筋

kingdom come 都係細廠作品,地圖玩法各方面都極出色,所以真係冇藉口
垃圾game 狗也不屌
啲物品唔拎都擺 升lv打boss拎新裝一條直線冇變化
如果第一次整3A就整到elden ring 戰神水準設計
咁Santa monica fromsoft真係執得
你識都唔講得啦
唔通一個隔離team design小薯
可以屌鳩個art team cofunder叫佢重做哂d場景咩
你又講得啱
呢個post quote嗰堆問題,基本原因就係根本冇喺玩家角度諗野
之前好似科隆個game show都有拎俾人試玩,理應有實質feedback,最後出嚟個成品都係咁

在上嘅人都係咁諗野,細薯又點樣出聲
又扮做工又平又快
最緊要人多同試當真 12子一樣咁 靠人山人海黎做勢
每次都成功 點解已經愈來愈無人相信人多
真 一本道
尋日睇個楊奇好似仲未認衰話空氣牆問題太底層唔搞得住
空氣牆都可以照樣賣咁多份出去,玩得嘅都好容易過晒兩個鐘,有咩需要認衰
呢隻GAME唔可以話佢差架
會成堆人出黎插你話好多咩外國youtuber話隻GAME好好玩所以你唔可以話佢唔好玩
又話好多網站評分都好高
有任何問題都係你既問題
咩野無打擊感地圖唔好都唔係問題
d評語都寫得幾好
唔係一味屌一咪鬧
有講咩問題,點解係問題,有咩影響,舉到例子等等
問題係有班人吹到係ER GOW級吖嘛
咁我信佢有追求嘅唔係佢淨係整好第一關都輕鬆賺到十億
打咗廿幾年機,都未試過行地圖行得咁辛苦,辛苦到完全唔想欣賞風景,想拿拿聲行完打怪
講起對馬就覺得可惜
值得更多獎項
悟空7分 對馬直頭要9分
悟空做到嘅野根本都係靠unreal 5
講得好好
不嬲係咁
反既人唔比人覺得好玩
覺得好玩既人唔比人踩
佢植被有特別optimize過,超勁
喺GDC介紹過
https://youtu.be/G8HH_pMKOhk
https://youtu.be/Ibe1JBF5i5Y
佢唔係ue通病
佢係班友直接用ue library入面既野堆砌
唔識自己改, 個engine完全無為隻game優化
純粹視覺堆起個map, 再諗通關路線黎改野
佢無諗既路線就直接空氣牆黎blk
一心為出到game就算
Ps4玩到呢個植被已經係神級表現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞