[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(20)暨交流區

222 回覆
1 Like 0 Dislike
以家電話send to kindle failed. Format 係epub黎.有咩方法整
不過為大家對眼著想
都係房開足燈睇啦
開放式等於一部AN 電話/tab, 有玩開電話=新機set 一次, 我裝埋Mihon 連漫畫資料庫,變埋一部超強漫畫機
Mihon 大推
不過長駁Wifi 最好用
不過條漫都攪唔掂殘影好勁

電子書都係放Epub 入去 閱讀感 最佳
EPUB kindle 唔 support
轉 mobi or azw
我唔知係咪呢度講過
Kindle 係睇到圖書館嘅書
但只限美國
攞美國圖書館嘅証好易
Broward county library
上網就搞到
之後用 Libby
或者叫 overdrive
啱晒睇開英文書嘅人
想問下,想係 kobo TW 買書,係咪要開個 kobo TW account 先得?
我之前就咁開左個 kobo 戶口 (未買過書),似乎綁定左係HK,就算用 VPN 都買唔到一 d 台灣限定既書。
如果開 kobo TW account,之後係咪都要用 VPN 買書?有冇被 ban 風險?
想問用mihon 點樣將音量鍵變成翻頁
轉區買就可
暫時未使VPN
Login返就睇到自己書庫
轉區係指網頁右上角揀台灣?
我試過, d 香港買唔到既書個價錢係轉晒台幣,可以 add 入 cart,但一去 checkout 就會無左本書
輝夜漫畫個時我買到㗎wo
輝夜到而家香港都係無得買
輝夜我都買唔到,好似 lock 死左係港區咁
acc個地區要轉台灣
我用開放式都係懶
Reader只會裝各大e-book apps
唔怕畀無謂app拖慢部機
就算冇封閉式暢順
自由度已經蓋過依個缺點
我明白了。
要係 "帳單地址" 新增一個“台灣”先得。
而家可以 checkout 了。
遲點特價先再試下買唔買到。
謝謝各位。
咦 咁真係要再試下
等我搵本試下先
咁佢電量如何
長期連wifi要幾耐叉一次電?
我唔長連wifi答唔到你
不過連wifi去電明顯快好多,不過休眠會自動斷連既,咁計法睇你得密唔密囉
6 吋 Kindle basic 2024 好似十月開始賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞