[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(20)暨交流區

222 回覆
1 Like 0 Dislike
想問埋日同美水既kindle有咩分別?準備hktv mall買
我覺自己痴咗線
以下係我有嘅eink reader
kindle pw4
kindle pw5
kindle scribe
kobo libra 2

BOOX Go 5

紅字嘅機用得比較多
休眠廣告唔同
美版可以搵 Amazon 線上 CS 同佢講你人唔係美國用唔到D優惠叫佢幫你移走部機既廣告,咁部機可以 show 返你睇緊本書既封面
日版唔知得唔得
建議係邊買好呀
我部 basic 2022 係豐澤買
愈買愈多好正常
睇英文書,最好就係去申請美國圖書證
用 Libby 借完書可以喺Kindle睇
唔需要人在美國亦可以申請
唔計以前用PDA睇電子書
Kindle用過三部
但唔係屎窟痕走去試新嘢
第一步paper White俾人偷咗
第二部Oasis啲電唔掂
依家用緊scribe
點解你要買咁多部?
係咪全部都仲喺度?
廣告其實冇咩影響
只係你熄機嗰張圖咋嘛
一開機又係睇返書
如果可以平廣告版絕對可以
純粹睇個人感覺好似真係不大
基本上都係size書城手感
去試吓機就試到出嚟

但係如果要寫嘢嘅爭好遠
好多功能要用開先知究竟有冇
同埋寫野嗰個手感好重要

我自己Boox之前買咗部10 同13吋退咗,就係因為比想像中少功能
好多真係用幾日先知
有陣時少咗個功能以為冇乜所謂
過幾日就發覺用iPad或者用紙用好過
WINDOWS 就咁插USB線拉入去
你MAC機係咪用 BOOX 個個 MAC FOR USB 就可以拉FOLDER入去
https://drive.google.com/file/d/1P7znZvYc-x1rvLDqra55ArNM14Fr2khD/view
TCL NXTPAER 14 好似9月香港有得賣
有冇人知係月頭定月尾
你裝app成個dropbox sync入去都得啦
想問下kobo 除咗佢自己個app度買書 仲可以邊度買經Google入去睇
宜家喺香港仲可以點樣買到Kindle Oasis?
amazon國際版唔送香港
最後嗰代電好差
我都擺埋左一邊
用緊 Scribe
勸你唔好買 Oasis
https://www.kobo.com/zh/blog/kobo8hbd-guide
Kobo 預告聽日開始有 73 折了
打錯左 係後日
真係要變steam
我唔介意每日一叉
我本身有一部
知道佢停產之後想買多部backup
要買了
Kobo週年慶 9月1-10號
港台同步
結帳時輸入【8HBD】優惠代碼
全站73折
可疊加其他書展優惠折上折
https://www.kobo.com/zh/blog/kobo8hbd-guide
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞