[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(20)暨交流區

374 回覆
1 Like 1 Dislike
之前同你傾過

我已入手了
開放式

好在買左開放式
係 雜食就一定開放式
Kobo apps睇漫畫無咩問題 睇小說,字就麻煩啲
但都仲有得放大縮小啲字去就
https://store.bigme.vip/collections/tablet/products/inknotex-color-10-3inch-kaleido-3-screen-with-android-13-os
Bigme 新 10 吋彩機用天璣 900
可以同 Boox TUCP 打對台 (TUCP 用 S855)
Kobo app更新後有英漢字典
之前要去boox字典先查到中文
想問大家用後體驗,

覺得Kobo 定 Boox 好啲。

我諗緊Kobo Libra Colour 定 Boox 7.8 tab mini C 好

我唔太在意價錢。

但想搵部可以看到彩色工具書同寫文字檔load 返落電腦

跪求意見,多謝。
要寫note就唔好考慮 kobo libra color,完全唔係你想要嘅嘢嚟

唔考慮價錢可以留意 remarkable pro,或者 Bigme/ Boox 系列
方便性一定係 Boox
不過MiniC過氣產物 無得插咭
下下要OTG好麻煩
有無睇過 BigMe B751C
好似唔錯
睇左Youtube 介紹,佢內置有殘體字嘅?
同boox一樣,都係中國公司
想問ching 入手左邊一部
我新手都爬緊文
請問Go Color 7 而家最平係咪得番ShopBack買
雖然同BOOX都係中國品牌
不過BOOX部機較左 繁體就無見過簡體字
可能BIGME 都要買港行版好D
仲有無特價? 我9 月popup store 買1980 送原裝套
我見而家得$2498送原裝套
carousell 有間實體舖做緊2098, 但要問下佢有冇原裝套送
我之前買係有既
6 吋彩機?
iphone kobo app 唔可以用嚟買書?

諗住電話度買收工坐車睇
用 iPhone app 買 好似要分返錢比Apple 所以冇左
但你可以用browser 買既
原來係咁
Boox 啲promotion都幾密吓
將來換機upgrade我點都等特價先
話説想放咗部RM2 揾緊部彩色大部嘅eink,最好快d,唔好開個pdf都要成分鐘 有冇推介
想問下大家用boox 睇kobo既書
係咪用返kobo app? 上網見過有人話kobo app唔好用
另外漫畫通常用咩睇
Kobo app近期update後
冇咗音量鍵揭頁
有少少唔慣
漫畫 一定係 KOX.MOE
下載成本放入電子書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞