[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(20)暨交流區

375 回覆
1 Like 1 Dislike
台灣 開放式多好多
Pubb, ocean , meebook,bigme
好齊
kepub係kobo format boox仲read度已經好叻
同問

btw kindle 好似就快出新機

第一次用Calibre由kobo轉書去kindle
想問下出現呢個係做漏咗啲咩
剛剛尋日用Calibre最新版7.19, 用10.0.9 OBOK同dedrm過書去kindle無問題
新一代 Kindle 遭零售商洩露 第 12 代 Kindle Paperwhite 螢幕加大至 7 吋

https://www.newmobilelife.com/2024/10/16/new-kindle-leak/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=new-kindle-leak
scribe/ paperwhite/ basic 都有新產品
Amazon正式放棄有實體掣既機
可惜basic都係冇防水

更新咗 書都係新買 但decrypt唔到
新手最近想入手部電子書 睇緊文石boox 見大家話佢係開放式幾好
想問有無人用緊leaf/page/go colour 7系列覺得7”呢個size好好 但係唔知揀咩系列好用
用緊page,睇純文字好好用

搭單問Boox 點樣可以同步閱讀進度
之前部poke俾咗女朋友用,本身我啲進度整唔到去部page
都係個句
睇純文字 必揀黑白機
有機會睇彩漫先會考慮揀彩機
彩機基本上會開背光
用電多D

另外開放式會比較食電 兩三日一叉
有無Login文石AC
應該主要係跟文石AC
有,電話app睇到進度但唔知點轉
日森唔賣colorsoft?
巴打我試過申請 broward country 但唔批, 覆話 unable to verify address 之類。試過幾款 address 都 failed,然後係 reddit 見到有人講話已經無 free apply 。
之後跟人講去左申請 Harris Country 即批。而家開心使用 Libby 中。
Thanks for the info
唔知係咪太多人申請定點
我原本個 Broward Account而家都唔用得
陣間試吓 Harris County
不過我自己用開澳洲嘅
但係有啲書冇
不過問題唔大
有好野齊齊share
唔肯定你係OBOK問題拎唔到書入calubre定dedrm問題
可以試下用portable版試,
都唔得可能要手動DL落黎用ADE開,再將個file扔入去解
kindle 可以點買電子書? 我係Amazon 買中文書話地區關係唔比買。好頭痛呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞