[親生仔] Google Pixel 討論區 (114) Pixel 9 系列正式發佈

972 回覆
7 Like 1 Dislike
用過一排s23
始終andorid 都係pixel 舒服啲
我一係iphone 一係就pixel 冇其他
真係

睇見個價對比當初7P個建議零售價真係嘔咗出嚟
呢個價真係好難入手,仲要256
同15pm 差唔多價
放棄今代 換唔落手 樣衰 貴得黎又垃圾u
要等成年
今年冇突破性功能,AI暫時流於gimmick,賣呢個價真係買蘋果好過
繼續用部三千蚊買番嚟嘅8 Pro Mint
三千?二手?
雖然話攞舊代同S24比有啲唔公道,但係會唔會真係太廢,如果9都係差唔多咁究竟佢加價嘅意義喺邊

報告指 S24 Ultra AI 效能高過 Pixel 8 Pro 近 8 倍 https://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4523/223843/1
設計無曬pixel 特色
個樣又麻麻地
配色又悶
仲係三叔u
仲要咁貴

等10算
有無咩集運係買到?
唔講佢份document GPU spec 寫錯Mali 做immortalis先,
無論Qualcomm SNPE/QNN Google嘅NNAPI
都係可以用CPU/DSP/GPU幫手算。
你都唔知佢call咗邊嚿hardware accelerator 嚟用。
我訂咗部P8P都係今日先送到黎
P9點解貴咁多
跌到4300就考慮9pro
美森有返USD200 coupon bundle
加定下年轉台積電果份
等多兩三個月就跌到7000
而家8 pro 256gb跌到5000
完全係我心目中最靚嘅手機 但係低頻pwm+tensor就不了
啱啱摸完真機 黐線真係勁好揸手 fold真係好薄 好好手感
但係s24本身都似iphone 15
想問下有冇摸過9pro xl ,背面磨沙會唔會好易跣手?
我自己正常手汗 摸落都覺得好滑 又唔會太跣手
我覺得買pixel從來都係得一個原因
就係pure android
至於相機
坦白講同其他Android甚至乎Iphone就算有分別都唔係去到天同地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞