[親生仔] Google Pixel 討論區 (114) Pixel 9 系列正式發佈

972 回覆
7 Like 1 Dislike
唔用貼會花我7pro唔貼都有條好明顯嘅花痕
舊年用過mous super thin覺得幾好。兼顧外觀&手感。
打算搵代購網起台灣買完運翻來。
應該都係最cheap嗰啲清水。。。
on9 一問,我用緊 iphone,諗住轉會嚟pixel 9rp xl,過資料麻唔麻煩?
請問而家可以點樣買到 P9 Pro 512GB?
見到真機之後勁心動
但我想等10先換
見到iPhone 16咁既死樣
都預視到17一樣係咁撚悶
直情換翻部13 mini做副機
買部9ProXL做主力算

Apps要重新登入
Apple Pay 要重新set過
https://support.google.com/android/answer/13626960
apple pay 就算,我比較少用,係啲app。

用咗成七年,但今年個 ai,google 望落好似好啲咁
今代 (pro/pro xl)
係難得終於可以放心推人買嘅一代 (打機就另計 )
又唔熱 又(夠)長氣 modem又正常 design又靚靚仔仔咁
香港-specific 就終於用到5g/volte(smt/cmhk),八達通pixel 用落又少問題
我繼續忍吓先

希望下年10又唔好太多驚喜,如果唔係我真係忍唔住會轉
年年轉
今年個PIXEL9整體真係唔錯
下年10可以轉會了
上面ching講歐版有made in china係邊位
本身諗住去英國做野換埋機
但係 價錢貴其他地區2千 promo係送storage啫係平得1000左右 tradein又唔吸引 英國手足點換得落
外國好多tradein/上台 promo
買9proXL
然後等 iphone se
勁柒 乜嘢設計嚟
邊度仲有可信嘅13mini買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞