[親生仔] Google Pixel 討論區 (114) Pixel 9 系列正式發佈

972 回覆
7 Like 1 Dislike
(無行貨) Amazon直送開箱記得拍片,incase出事要退貨都方便啲
建議熄adaptive connectivity (5G先有用), 香港用收唔到5G 開左有機會影響通訊
叉電問題一律建議用USB PD 火牛 同USB Type-C to Type-C

實用連結
Factory Images for Pixel/Nexus Devices: (需要 Unlock Bootloader)
https://developers.google.com/android/images

OTA Images for Pixel/Nexus Devices (不需要Unlock Bootloader)
https://developers.google.com/android/ota

fold部相機咁… 真係買唔落
本身想放fold5買pixel fold9…
新貼留名
想買綠色
pixel 9 系列外形真係s24+iphone 15 組合
lm
Pixel 9 128GB 容量定價 $799 美元(約港幣 $6,220),256GB 容量為 $899 美元(約港幣 $7,000)。

Pixel 9 Pro 128GB 版本售價為 $999 美元(約港幣 $7,780),256GB 售價為 $1,099 美元(約港幣 $8,560),512GB 售價為 $1,219 美元(約港幣 $9,490),1TB 售價為 $1,449 美元(約港幣 $11,290)。

Pixel 9 Pro XL 256GB 版本售價為 $1,099 元(約港幣 $8,560),512GB 版本售價為 $1,199 美元(約港幣 $9,340),512GB 售價為 $1,319 美元(約港幣 $10,280),1TB 售價為 $1,549 美元(約港幣 $12,060)。
我見領域賣pixel有自家保養18個月, 請問有無巴打部pixel壞左真係去左保養啊?

比貴幾舊有保養好似安心D
如果佢跟番fold 1 就好
起碼擺台面唔會搖

改左OnePlus open個鏡頭太大既問題
Pixel 一向唔追 HW😂😂😂
唔追HW就咪鬼自研CPU啦
唔追hw唔緊要
最弊而家個價錢追得好貼
下年pixel10最重要
如果搞唔到咩花款 咁pixel真係曬鳩氣

應該都冇。同Qualcomm Apple 能力都係有差距
performance追返貼同年SoC係Google 首要任務
佢依家呢個打橫凸出咁 放台都唔搖既
算啦 無其他選擇 一係佢 一係細9 pro 白色
9 pro amazon邊度有直送香港?
And 15 beta 4.2 carrier version settings 變咗2024-07-28
依然可以香港用5G
how about volte?
人地Samsung 已經有7年更新同AI
Pixel重有咩優秀?
smartone 有volte 用pixel ims 可開vowifi
相機 乾淨ui
好似冇了
Samsung啲AI都會放畀舊兩代啲機
想問下Fold邊倒買最抵?
係香港買部trade in 都抵😅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞