[親生仔] Google Pixel 討論區 (114) Pixel 9 系列正式發佈

972 回覆
7 Like 1 Dislike
諗住今個禮拜有機買 唯獨無9 pro
去左睇pixel9實機
真係搞唔掂邊框好粗
等10
9 pro
粗唔粗得過iphone 11
Zoom enhance 好廢 咁都要遲成年先出,佢只係將相銳化左
Bezel唔係一樣?
睇地區
開左增值送嗰啲4.5G通行證
超過100都試過
試過pixel 6 同一個位測速係慢過iPhone/Samsung s系…
應該modem問題
我試左個感覺係。。。吓。。。就係咁咋?!
因為ratio問題 9係明顯小小 但真係小小 要仔細睇先覺
佢睇落同iPhone non-pro系列差唔多
有冇sample睇下?同unblur比有咩唔同
咁唔算好誇張姐

左9 右9pro
pro 唔係好粗姐 完全可接受
點會廢 我用5/30x tele 試 1200都萬屌打 5000萬影出嚟

details 輕微有loss 都合理 但你要諗下你只係㩒嗰製等10零秒就有咁嘅效果 仲想點
唔通勁過optical zoom 咩 咁啲相機都唔使賣啦

台仔派送中
9系有全新影相 processing pipeline
We’ve thoroughly updated our imaging pipeline for even better, more true-to-life photos. These updates optimize exposure, tone mapping, sharpening, contrast and more, to better capture things like textures, shadows and skin tones in everyday scenes.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞