黃秋生真係好肉酸

337 回覆
391 Like 244 Dislike
因為你唔會因為話驗到testosterone過高
就話佢fail gender test暗示佢係男人
講多次wada check嘅係禁藥、藥物反應
同討論重點 睾固酮 XY染色體完全冇關
你條傻閪,個比賽邊個搞,主辦單位都話ok邊到黎爭議你唔中意自己搞番個xx xy大賽囉傻閪

駁唔到你可以潛 唔使勉強出嚟獻世傻閪

gender test check hormones, fail話你係男人
轉個名義叫驗藥, fail只係話你達唔到女性標準

明唔明個差別
我冇話過佢係男人
呢個世界有樣嘢叫間性人
Xy染色體 睾酮標準呢啲都可以討論點set 但唔好9up話ioc驗晒冇問題
4年後 大陸派哂XY出黎玩奧運女子組 移台撚點算
奧運gender test一直以黎既目的唔係check間性人
係check佢係唔係男人
On9仔 大賽標準唔比judge嘅話奧運會本身直頭唔比女人參賽tim呀 個腦冇用就捐撚咗佢啦染頭
當人唔記得
搞咁耐我都未明 到底佢係天生有西定無西
我理鳩得佢係x定Y 我只係想知佢係咪後天變性
On9仔,你邊位呀,你有條撚資格去judge,冇腦又廢學人去judge。重點係根本冇問題,你有乜資格去judge

咁唔妥主辦方咪杯葛個比賽,參加得你有乜主格出聲柒頭
你講就係呀?
你呢個論點之前都一直有人講,連登以前有條友成日出post講添
所以要諗嘅係,如果要公平,係咪應該將男同女嘅成績分兩個pool去排,而唔係用dse 嚟做例子去撐一個有xy染色體優勢嘅人去打女子賽
而家啲鬼佬咪嘈撚緊
得你啲台狗喺度死撐咋
弱智仔blocked
96年驗到8個XY女
全部俾參賽
最近09年semenya, 一樣係XY
而佢有爭議係因為佢仲有多一個罕見病
你老母就嘈緊弱智仔blocked
奧委會計荷爾蒙量,成班直覺撚都唔知做乜撚
變性點變到個子宮出嚟
杜拉夫&黃拉夫
The IBA says blood testing on the two fighters was conducted in May 2022 and March 2023, and that the results “conclusively indicated" that the pair “didn’t match the eligibility criteria for IBA women's events".
Since then they have claimed that male XY chromosomes were found in both cases. IBA President Umar Kremlev also said that the tests "show they were men".
Lin did not appeal the decision, while Khelif did take her case to the Court of Arbitration for Sport (Cas), but then withdrew the appeal.

國際拳總ban 鳩左佢兩個
兩個最後都唔上訴
話佢哋係男人就唔一定嘅
但係有爭議性梗架啦
而家只不過係某方面佢哋符合咗定義可以打奧運女子組

我無話輸打贏要
女子組定義亦都可以仍然沿用現有制度唔改嘅
不過我就認為呢個情況就注定女子組唔會有男子組咁高人氣(靚女除外

機緣巧合突然爆多幾個類似咁樣嘅基因突變女性
就可以稱霸多幾項世界紀錄

就算你話黑人運動基因爆棚
佢地都唔能夠所有賽事玩晒
最多都係田徑方面有優勢
但任何女子賽事放個玩開嗰樣運動嘅男人落去
基本上屈咗機
兩個都係錯
咁分未,一係你比錢去司法覆核去重定dse

再者,你用基因去分別,咁所有有天賦嘅人都唔應該有得參賽dna會影響身高力能乜都關dna 事,咁最後應該唔同人種都要分開玩

而家個比賽叫女子賽定xx 賽
變性手術唔會裝到個子宮上去
而家有人屌佢唔努力咩
就算係都係屌佢唔使人地咁努力啦
又打稻草人
咁人哋的確係完完全全既女人
tb都屈做男人嘅話連登仔又真係太過份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞