黃秋生真係好肉酸

337 回覆
391 Like 244 Dislike
更正,12個月
以證視聽

驗藥係有驗睪桐素值
有驗hormones
有驗基因驗某啲罕有病
男女都有唔同達標level

只不過唔會咁而話證實個運動員係男人
而係達唔到女性標準而取消資格
林郁婷2013已經開始參加國際賽事由青年組打到而家,如果佢係男人咪11年來都俾佢搏到懵?真係當咁多個賽會都儍㗎?
唔係J.K.Rowling質疑我肯定班儍人根本唔知邊個係林郁婷,名人效應下成班諗住有落水狗打唔好執輸就一窩蜂衝出嚟抽水,正宗中國小農社會DNA
俄羅斯會怕台灣政府?同埋俄羅斯洗理歐盟政策? 俄羅斯真係有證據就喺上次記者會拎咗出嚟啦
以證視聽

驗藥係有驗睪桐素值
有驗hormones
有驗基因驗某啲罕有病
罕有病包括XY/XX, DSD
男女都有唔同達標level

只不過唔會咁而話證實個運動員係男人
而係達唔到女性標準而取消資格
潘展樂咩都pass哂都比人話食左藥啦
更何況林郁婷fail左iba既test
台灣最美的風景就是打人後腦
咪玩啦

台灣人既全島輿論方向其實好明顯,每次都係

你講到有人有獨立意見,咁實有,大陸都有添

今次明顯係開到恆哂死撐爛撐,仲話有機會用埋警察去捉人

之前佢哋笑鳩中國接力隊唔見咁多基因專家?
愛俄力咪爭取下屆開個XY組
淨係XY本身唔會影響發育同骨架,你係要睇埋啲細胞有冇對androgen有正常反應。
就算佢有Y,但佢有Androgen insensitivity syndrome (AIS) 嘅話,佢只係genatically係男人,但實質身體各方面同女人無異,biologicaly 佢係女人。

睇你同黃秋生啲對話,都覺得你有啲邏輯問題
1. 先天優勢同分量級係唔可以並存?
同量級嘅人,都可以有身高,臂展,速度,體能,甚至肌肉密度,爆發力,肌耐力(黑人vs白人vs黃種人)各種唔同嘅優勢

2. xy同xx的質量同擊力又有冇唔同?
暫時唔見科學上有充足嘅證據指出XY AIS 嘅女性係有physical advantage over XX女性

3. 咁秋生哥係咪贊成以後打拳取消所有分級性別分組?
唔明你點得出依個見解?如果你要否定比賽係可以有先天優勢, 咁奧運可以取消了。打拳個規則就係分量級,用基本重量區分,度重完其他physical 優勢就係你嘅天賦。甚至你有能力度重完回增返好高%重量,都吹你唔脹。你join得個game,就要接受個規則。

其實個核心問題唔係佢係咪 XY 定 XX,而係應該睇佢testosterone level。就算佢係XX,但佢testosterone level 比正常水平高,依個先係真正影響比賽嘅額外因素。
第三方檢測應該係睇依樣,而唔係XY。另外,如果做嘅話,應該係全部選手一齊驗,而唔係only focus 一個人。
弱智灣灣成日笑香港,唔洗笑啦
羅志祥就講得啱啦大家都是中國人,不用分得那麼細
台灣仔改圖去笑人

改新聞撐自己
本身都冇人提出到有報告係證實佢係xy
再講到xx同xy入面有sry基因啟動到先會影響到賀爾蒙
而佢過左奧運會個測試,證明佢賀爾蒙係女性合理範圍
你肉眼都睇到佢對手肌肉仲發達佢
佢對手賀爾蒙分分仲高過佢

點解贏左就唔實至名歸?
因為hater自己乜7都唔識
冇了解過個情況先覺得唔係實至名歸
樓上條柒頭奶台狗 睇篇台灣新聞就信十足
係咪唔撚知台灣媒體乜質素
其實係唔睇xy 我知, 口誤
因為科學上一早證實有xx 但係男人身, xy但係女人身
奧委一早唔睇xy

我睇到奧委會係check 比賽前一年

國際奧委會針對女性選手的賽前測試規定,選手在比賽前的 12 個月內以及比賽期間,體內的睪固酮數值必須低於 10 nmol/L。「她們是從事這項運動的女性選手,我們非常肯定她們都是女性。」國際奧委會的發言人 Mark Adams 在賽事的睪固酮測試完成後表示,「這些選手過去一直都與女性選手打拳,並且遵守奧運規定的所有有關性別資格的規則」。

咩3個月之前??
咁要體諒台狗

全島啲英文都廢到嘔,好難fc
咁樣俄羅斯定係國際奧委會可信啲?
佢討好台狗好過討好大陸
你就真係低能,咁男女最初係點分先?咪係有j定閪囉
而家個比賽名係乜男子女子定 XX / XY比賽先池頭

如果你係咁在意xy 定xx你自己開個新組別咪得囉,而家人地連變性都唔係,點解唔係女子組
你睇吓啲留言
台仔個個秋生大哥講得好
氹得佢哋幾開心
Like, two wrongs can make a right?

師兄你啲基本邏輯都出問題喎
我覺得如果定義上佢符合左「女」既定義
的確唔應該話佢有問題

要話就話係個定義唔UPDATE既問題
但從此以後個定義要點定
跟染色體?
iba就信到足唔洗報告
ioc就死都唔信要有報告

你都係雙標台灣人
移民未
用腦諗下都唔係驗一年前啦
奧委會班人同你一樣咁弱智咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞