黃秋生真係好肉酸

337 回覆
391 Like 244 Dislike
其實有
正如田徑黑人骨重爆炸力強
相反游水黑人骨重好輸蝕
On9
唉真係戇撚鳩,討論區係咁架啦
你上法庭咩弱撚智咁乜撚野都唔洗講啦
遺傳學博士赫夫南(Shane Heffernan)目前正在撰寫一篇關於運動員對DSD競爭對手看法的論文。他對BBC說,個人的遺傳狀況上的細微差別是決定性因素。例如,一名DSD生理女性,若患有雄性激素不敏感綜合症(AIS),體內會有XY染色體。這樣的患者會產生睾丸激素但身體無法處理它。所以她們不會像男性一樣從體育中獲益。

赫夫南說,我們對於有DSD的運動員知道和研究的還不夠,因此無法做出確定他們是否確實擁有競賽優勢,以及他們是否應該有資格參加女子組與否的有效科學結論。

他認為,國際奧委會的對運動員資格審定並非基於已知的最佳科學研究基凖。「這令人擔憂。國際奧委會做出沒有優勢的假設 ,但其實沒有直接證據支持這一點。同時也沒有證據表明DSD運動員僅僅因為遺傳變異就擁有競技優勢。」
咁即係誣衊人
根本無絕對既公義
咁既排除方式只係保障其餘既參賽者
未完善前,一定有可能殺錯良民
笑撚死我咩連登討論下就誣衊人
何況我係基於現在資料/報導去引伸討論,又唔撚係我自己爆d野出黎
你以為上緊聽證會???
原來講咁耐只係無証據誣衊人
咁唔阻你啦,bye
慳d啦戇鳩仔
下次發言記得有律師在場宣埋誓先啦
話骨重游水輸蝕完全係亂噏廿四
游水係鬥快 唔係鬥浮得耐
你個人太浮反而會增加水阻
同埋如果骨輕就游得快 咁唔通啲泳手一個二個都骨質疏鬆?
問題就係XY唔等同男人
統計學上99%以上女人係XX
所以XY唔等如係100%男人
吊詭嘅係呢樣係天生而無得揀

如果XY不等同男性,又無俾個定義
同時因為天生擁有呢類基因而禁佢地賽
咁就會衍生出「是否禁止擁有基因優勢者參賽」呢個問題
就好似巴菲特天生就手長過99%嘅參賽者,保特身高高過99%參賽者
是否應該禁賽

首先要解決如何定義先天係男/女呢個問題,再黎決定禁賽原則
就業金卡根本就係台灣政府開出嚟玩鳩某啲人士嘅一個設計

首先要你本身嘅工作經驗、某個業界嘅貢獻,同埋搵幾多錢,先至決定俾唔俾你過嚟台灣拎住就業金卡做返你過往嘅工作

之後要每年達到幾多錢,先至繼續俾你續卡

但呢個政策設計,冇得定居攞身份證,即係任何時候政策改變,佢都可以要你走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞