【Obi-Martin再見不再見】阿仙奴24-25季前轉會討論區 MMMCCXXII

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
係無衝突*
16歲要30k
踢2年如果掂已經要100k
saka 16-18歲果陣都係10k
咁而家係冇必要為佢破壞自己薪酬結構
佢要就要俾?
而家個問題係佢唔值依個價啊
呢單野又唔關edu事,根本無人要,如果放俾英超其他隊都可以因為本passport 加多幾多m,一直都無人爭,有價無市,平平地放左佢,好過霸住個sub位,反正都唔會用
唔講以為佢真係勁到曠世奇才咁
1萬5 係我哋到已經叫出高咗
佢要就要唔要罷就
佢想搵真銀嘅你阻嚟都冇用
ESR 踢到而家都未有100k
佢憑咩拎4萬啊
我理解16歲同高人工係無衝突
但obi只係一個踢左一年U16+少少U18既小朋友
仲要唔係從細踢我地
我地都開左價 佢唔受咪走 完全唔可惜 佢幾年後踢到主流聯賽先算啦
都唔關我地青訓做得好唔好事 佢擺明係向錢看
疤狗童工隊
16,17當主力重傷咗二個
fati,pedri
yamal已經平安度過一季
不過青訓係強的貨源充足
唔值就無人搶啦

當個個新仔都要free 走,然後咁多年得Saka成材,賣到下錢都係得三四個時時候,根本就應該檢討下自己對青訓,尤其係表現相對突出既青訓個處理係咪要檢討啦,呢啲青訓過幾年踢到NK水平都賣翻20m啦 上年條友咁既數字都叫無潛力唔去keep咁係咪要一季50球先keep
朱成竹咁正
呢一水重點栽培Max Dowman
Obi講實力又唔係非留不可 講心又唔係由細踢到大
點解無衝突
yamal幾十年黎 球壇有幾多個係人都知天才可以破例
但obi 睇佢d入波真心吹唔落
咁呢條撚樣有咩成績呢?
依家就係球會覺得現階段佢只係值15k週薪,佢唔受咪走囉,冇咩好可惜。
有傻鳩開就代值呢個世界冇水魚啦
安東尼有人開一億轉會費呀 代表佢值啦下話?
49000肯做水魚咪由佢做
唔係要自己做埋一份咁on9下話
佢哋一隊阿豬阿狗都拎300k 添啦
而家offer我哋就俾咗 未來嘅Plan 達都有同佢解釋
佢既然唔受嘅就一路好走
傳咗幾間都有興趣
佢最後揀49000都知係為錢啦
咁大隻蛤那隨街跳
俾我都Lur 飯應
佢有潛力 但阿內部一定評估過佢係值咁多 都已經出左唔錯既錢俾佢
有其他人搶 可以係水魚 可以係投資成功
但佢距離一線隊仲好遠 佢只係次次級既青訓咋
睇D片都係屈身型 無咩腳法同靈性
連U21都未踢好 佢係都要為錢走 關我地鬼事咩
又唔係真係勁到出天價都要留既level
咪係走唔係問題問題係去獌姐 不過佢踢得一年冇咩感情都正常
Keep到我諗無人反對
但問題係人地開兩倍價搶人
條友又見錢開眼
真係有必要打破自己薪酬架構去keep?
就算將來賣到20m
但成個架構貴左兩倍時就可能唔止20m喎

同埋我廠出15k好似已經係破例高薪黎
ESR 今晚官宣
15k 已經接近阿仙奴 record breaking salary for teenagers
你開30K比條濕鳩睇下saka nk 佢地咩反應
唔撚用下腦就係度9up
卡斯米路 假撚 圓規 嶆
人地搶哂返黎
你自己打個啲都confirm 緊唔關年齡事,係關天才程度事

家陣又唔係開Yamal level 人工比Obi, 佢上年個數字係靚仔到仆街咪開翻相應人工去keep人,唔係咩吹唔吹,啲人做Sales真係跑到數既都會要求翻咁上下人工啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞