荷蘭比利時之旅[Live遊記每日更新]

466 回覆
35 Like 2 Dislike
可能聽日去,今晚再做下功課先
睇相整體好似仲差過贊丹咁

新既一日,鹿特丹個中央車站都幾靚

直接去櫃檯買15.5,仲比左份鹿特丹市既地圖我,睇落又幾多景點

E線總站就係海牙

影到個女人好有動感,同條仔跳舞
個車站簡單得黎幾靚

車箱就冇特別

落車,半個鐘多d

採光好重要

救解答,d鞋做咩

發覺咁多個城市,見親美甲師9成都係亞洲女人做

任你當年幾威水,N年後都係封塵

冇入去

圍封緊

拍節目

google左係荷蘭女model選秀之類

幾靚

咁既濕鳩塔都係景點

好過癮

去到海港邊

想知真定假,唔識郁咁

去左依間野

好大桶

佢熱食好似得炸野同湯,湯就唔夠飽

個三文魚蟹肉包8.5歐,正常

個蠔就14.5,都幾平同大隻

好鮮甜,佢有個自家製汁,紅酒味超重,一落完就食唔到隻蠔任何味,講緊2-3粒洋蔥已經係咁,最後都係淨檸檬

因為有wifi,係餐廳打完文,又出發
炸魚薯條始終英國最好食 佢哋大塊上好過細細塊
所以荷蘭德國覺得麻麻 雖然啲魚肉都唔錯

寧願食魚包
我上年都去完
不過嗰陣落足幾日雨 影乜都唔靚
淨係去小孩堤防嗰日有陽光
係我地食法,唔靚既魚先囉去炸
落雨真係幾冇癮
我算好彩
調返轉個幾日都好好天
所以對荷蘭嘅體驗同評價都好高
我依家20-25度天氣岩岩好,hostel間房唔知邊個仆倒走去熄冷氣開窗,條街又嘈,最後我又走去開番冷氣
咁腥港餐廳真係咁樣喎
所有差嘅嘢都拎去炸 加大量調味去冚怪味腥臭味
腥港炸魚炸骴呢啲 食肉嗰陣我真係唔會去食

早兩年科學園有間幾好嘅 (西貢嗰間好似係總店) 有英國8成水準 套餐70幾蚊唔貴 但已經執咗了

行去沙灘

岩曬連登仔

好QQ

個燈塔老鍊咁遠

個沙灘都算多人,不過係多大隻仔

依幾個最後生

想像唔到咁熱仲食炸魚薯條

好耐冇見過海

等巴士期間買支野飲,對實體奇異果有陰影,唯有買奇異果橙果汁

依個社區好多老人家,踩單車都係

國際法庭,入去唔比影相好似,打個卡就走,趕住翻去洗衫

買左一日票關係,打算轉頭係市內去遠小小
發現巴黎住宿大減價,我果個冇得取消退款,依家睇下可唔可用買貴差價退

依個蘭州拉麵都幾出名,見佢寫就快係阿姆斯特丹開分店不過見google map評論話佢好冇禮貌,唔知係唔係外國人對禮貌同我地個標準唔同,至少今日我冇咩野

14.5歐包上邊d野,不過唔知做咩淨係收荷蘭信用卡,鹿特丹好幾次都係

真心好好食

最後都係冇出去,聽日應該都係市區7,同食多次蘋果批
五月經跟學生交流團去過,都會想再去多次
去左咩景點玩?
我生活個時係認住m記
次次出去都係m記附近拍單車去個廁所先
btw 如果有可能,搵高既地方向下睇,會好靚

食個菠蘿紅豆包再上路,1.75歐,幾貴下,香港A1價錢 超市牛角包先0.39

成個城市好多依d罷設

依個館設計幾過癮,近影就普通

但遠睇好似有個小城市係入邊咁,好神奇

仲可以自拍

有個森林咁既地方

周圍都好多鴨?

個老人家係到禁電話,隻狗仔跑過黎撩我玩,幫佢扔左一下波

好寫意,但成日過依d生活應該幾悶

有d餐廳咁

唔驚人

專登搵個地方睇書,我做唔到依個境界
kinderdijk係真.風車村 入面仲受保護
zaanse schans好多野係人造 遊客走馬看花咪OK
就黎附近個zuiderzeemuseum都好過佢

去左接近岸邊,佢係用木造既扶手電梯

人同單車唔同層數

大家可以放大黎睇,好痴線

應該冇人咁得閒行過對面岸
唔係間餐廳淨係收荷蘭卡
而係咁岩你去既大部份都係tourist spots 肯收信用卡
今年已經好左好多 D銀行開始肯慢慢用mastercard debit/visa debit黎取代maestro/v-pay 先多左少少鋪頭肯收平時香港人用開既卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞