荷蘭比利時之旅[Live遊記每日更新]

466 回覆
35 Like 2 Dislike
覺得中菜一般手工多d,西餐有d太易做,變左唔抵
有冇入裝甲車睇下
太多遊客去嘅只怕多人同唔正宗
有,行緊番去抖抖就更新

好靚既車站

有冇人有睇

行出市區

第一次見到依類機鋪

今日星期日,好多都冇開

紅燈有時間倒數

教堂

今日國慶有活動,附近勁陣警察

型撚到,成個湯佬咁

夜晚應該勁靚

細細既城堡,免費參觀

好似權力的遊戲

今日落微微雨

閃人

只要唔係大路基本上冇咩人

好多都係十室九空,真心電話都揸實d

另一個教堂

偷影左張,週日禮拜

沖上雲霄d fd,d海報一定係咁報

車站附近係唐人街

中國星咪向華x

點心好貴

我見乳豬賣200歐

是但一入間,諗住叫炒野,見隔離食得咁滋味咪抄佢,鴨麵,14.5歐,依間幾平下,我見隔離d pho都14-16歐

玩命

短遊左一陣,車站真係好臭下,d建築同布魯薩爾好唔同,古蹟多好多

去活動場地

依個係轉黎轉去

多人到痴線

型撚到

攀石同sir落嚟

空軍女兵

海軍作戰任務室,但裹邊係壁佈黎
正lm

F-35,太多人,逼唔到入去睇咩畫面,一陣再睇下

即係咩?佢每個軍事單位都唔到檔口

比個軍人叫我過黎,試著背心頭盔加支槍,又熱又重

勁多精品賣

依家有得上去

傘兵

雪地裝

好好玩真心,d士兵又nice

d章同d鎖匙扣都好平,普遍產品都係2-10歐

買左件T 25歐,其他T都冇比利時果三隻色,依d真係紀念一流

好似係咩特別任務單位

海軍

軍階圖,佢好似講入職點點點之類

全部真槍(好似係)任玩,重過西咁,完全唔識揸

排十分鐘到

同車全部比利時人,佢有問我英文?我話唔緊要,我上黎志在feel下,個mon真係用到

有得爬上去,只限小朋友同靚女

空中偵查機?

模型車就任你上,冇人睇,個小朋友睇場幫人扣安全帶,幾搞笑
歐洲啲軍人 差佬 冇六尺都五尺十
成個比利時行程最正係呢個
件衫型仔

有d遊行呀,軍隊樂隊

有酒賣,真d野勁撚平,好多都想要

唔知咩體驗活動

勁多依d貼紙派,有冇人鍾意?番香港比你地/寄比你地都得
真,本身氣氛都好好,同埋依d真係好少機會接觸,就算香港強國黎果d都N年先一次
夜d有煙花,番去抖抖再出去
我見都有d亞裔,細細粒都有,做文書後勤掛
好正,有攤位有咁多野試
西班牙個國慶我喺馬德里遇過一次, 就軍隊+樂隊(?)巡遊, 同d乜館物館免費, 不過個時又係前一日先知, 乜都無plan, hostel reception講先知
可遇不可求嘅機會
通常只睇到舊軍械 唔會接觸到現役 仲要有得體驗有得摸上手
氣氛都好重要
人地唔覺得特別掛,我大鄉里
有可能
有時搭火車會遇到軍人 佢哋都好高大 見到軍人我會點頭的

可惜冇玩開槍,上堂拉果下好過癮

n年前去柬埔寨定越南得d陳年仿製既玩
有 dfeel到係打份工/服兵役既心態,有d好自豪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞