荷蘭比利時之旅[Live遊記每日更新]

466 回覆
35 Like 2 Dislike
應該太少人去睇奧運,之前$160歐到一晚,依家好似$80歐
估唔到奧運都唔旺

好感動
講真本身價錢我接受到,但突然平左一半,即係
之前係柏林我屋企人3晚都係煮 中式野我食,唯一一餐同我食係壽司

講緊佢都住左十年
你會唔會睇當地節目/演藝圈果類?

我屋企人電視都冇,佢話唔睇當地節目
,好流利,聽佢溝通覺得好型

加油,語言真係時間浸出黎
唔食歐洲菜都唔緊要
咪試下歐洲啲亞洲菜係咩樣

但最戇鳩係有啲人 兩條友去 一個話食歐洲/亞洲菜 另一個話要煮公仔麵
結果一個出去食 另一個就煮麵 一個星期七日有五日都係咁

留係腥港屋企算啦 連深圳都唔好去呀
lin呢?
佢地可惜
有錢去康城睇睇
嚟緊都想係德國試越南嘢 話晒當年德國收容咗幾萬越南難民
不過睇menu仲貴過食當地嘢
屋企人話當地越南野好正宗下
搞到我真係想試下
見menu最正係可以揀素食版本
有d係冇肉既,湯底唔知,點解轉變左食素既?
最初係睇啲記錄片 講啲人食純素 運動方面會好啲 於是一轉就純素 試下持續一年會點
發覺效果真係幾好 但係香港食純素都幾麻煩 於是嗰一年後變返普通素食 (但都少食蛋奶)
上次去試咗好多超市vegan嘢假芝士假魚假腸假肉假肝醬都試齊 價錢同普通貨差唔多

vegan餐廳冇去呀 因為就返同行條友食肉 但唔少餐廳都有vegan選擇 個餐牌有顯示好正cafe可以揀燕麥奶 亦有vegan蛋糕諗起就
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞