某程度上係啲冚家剷巴士攪到周圍都塞車,認唔認同?

321 回覆
104 Like 1377 Dislike
直接買部車揸啦
香港養車又唔係煩(唔入旺區泊車嘅話)
而家又係賤種巴士攪到大塞車
柴灣上東廊向灣仔方向
旺區肯比停車場錢都無位個個擺320位
秒殺哂所有私家車狗
岩呀岩呀你班傻仔繼續行快線然後慢慢督電話啦

馬路係俾有車嘅人用
依家一日塞車都係因為巴士, 無車就搭地鐵啦
應該執晒所有巴士公司佢
一定唔讓
讓完你前面會多幾部巴士
埋站對條尾出嚟霸兩條綫仲精彩
佢地會話冇位坐
又話唔方便
佢地睇唔到架
彌敦道最右插埋左邊上落客
一野閘停曬
根本呢啲轉車站(包括隧道口)就係塞車元兇,站細線多仲要架架都要入點會唔塞。
少10%巴士轉哂私家車都搞唔掂啦,多d車又多d意外,車位又唔夠,依家仲要出新電車,又揾位差電,車位租金又可以升,原本電車慳到d油錢比番哂業主
樓主同d私家車L 真係唔知用咩諗野
每日返工放工時間屯公吐公撞車係咩車種多
咪又係快線啲私家車同的士
我屌你老母
邊個話少左巴士一定要轉私家車?
坐地鐵唔得?戇鳩鳩
仲有
有冇巴士啲人都照買私家車架啦
關乜撚嘢事
而家的確巴士真係好阻路面暢通
又成日壞又大又慢又勁撚熱啲排氣
你同d高官都一樣離L哂地,繁忙時間離起點過3個站分分鐘等兩三架車先上到車,再少d巴士睇怕要日本印度歡樂滿東華式先上到
少啲私家車條路夠暢通
係私家車搞到塞車。

好人好姐搭巴士。的士。地鐵咪得。做乜要私家車
唔會,因為就算條路少咗私家車,巴士一樣要繼續排隊塞埋站
其實應該起多啲跨區鐵路,再cut哂啲中長途巴士,巴士淨係做接駁角色,好似日本咁

鐵路運載效率比巴士重高,用電又唔會排放廢氣,條街空氣又清新啲

但係車站覆蓋率要比而家再高好多,政府冇錢起可以用BOT形式加上蓋發展權批出去起
地?一早賣撚晒,冇地俾你BOT
香港又冇條件吸引人嚟搞私鐵,要買地收地都收撚到破產
北環線、屯荃鐵路呢啲咪有條件玩BOT

但係之前政府有錢得滯鐘意自己比錢起啫
根本就係
屯荃B你老味咩,完全冇用過腦諗有咩條件。效益低,成本高,地都冇。政府都唔會起嘅,有咩私人公司起?港鐵公司同政府直情唔想你起啦,幫佢塞爆西鐵,分薄西部外走廊客,又收少咗車費。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞