某程度上係啲冚家剷巴士攪到周圍都塞車,認唔認同?

321 回覆
104 Like 1377 Dislike
90年代重建藍田慈雲山果陣
老人家原區安置
結果唔洗返工既人住市區
後生仔住新市鎮日日三四十公里來回
淨係啲巴士cut 線都頂撚死條路
讓佢cut 又cut 得廢, 前面遇着燈位等攝咗入嚟個尾又頂撚到隔離線一齊無得行
九巴好啲
新巴城巴癲到
same same
不過係舊線
屋企最近個站由中途站變咗總站,又係要兜晒成區先上到高速
最on9係本身個站已經好近高速公路
如果由而家個總站步行去上高速前最後一個站,會快過架巴士兜成個區
原區就業咪得囉,新界牛咪撚出黎阻住地球轉is ok
CUT兩條線都大撚把
又大架打斜CUT
幾條線啲車係後面戇鳩鳩得個望
最on9 cut完行一個街口又躝返入去埋站
多左好多中港牌車搞到塞多d
班仆街揸得慢,又唔識打燈
路口出又慢吞吞
一鳩樣, 個站頭細都話, 佢老味站頭大都可以霸埋出面條線咁落客
城巴 明知自己要係瓊華埋 站 都仲要係 新之城個路口到 抽出去 2 線 然後 打斜cut 返埋站 我係中線O L 左….

九巴就好L 鐘意 收車 係彌敦道 到 碌車… 心諗你收工姐 唔等於 其他人唔L 趕掛…
九龍灣商貿區. 日日返工放工大遷徙. 但隔離啟業邨成地都係廢老

房屋資源錯配, 交通問題就係咁來. 連帶消費力都係咁比通勤時間磨滅晒.
前提係中間果幾個站本身就有部E車會經....
A車變慢到同E車差唔多去到東涌,,,
係 建議取消全部巴士路線 一定解決塞車問題 pikachu要比個官樓主做啦
呢架仲要係單層
假設一架巴士載到100人,如果全部揸私家車,計盡d 當一架車連司機載5個人,都已經多20架車睇下到時路面情況點
其實係度嘈巴士多定私家車多做咩根本就係香港咁細但係有咁多人,多人自然所有交通工具既用量都多架啦,當揸私家車既人搭巴士,就會有人話架架巴士都迫爆上唔到架啦,都唔知有咩好嘈
冇巴士D人出哂黎揸車個量塞得仲勁
個中轉站先出色 日日拉龍

如果2人就100架
屯公轉車站特色:
朝早塞屯公荃灣方向(小欖段),傍晚塞屯公屯門方向(大欖涌段)
行路啦仆街
乘客永遠係咁多
依家已經Pack晒喺一個個大盒啦
你依家話唔用大盒
用細盒一個個Pack
就會慳位啲
樓主輕度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞