某程度上係啲冚家剷巴士攪到周圍都塞車,認唔認同?

321 回覆
104 Like 1377 Dislike
又大架又慢
又要埋站左插右插
又成日壞車塞係路中心 琴日先見到兩次

屌你老母
冚家剷巴士
咁你有咩高見
最撚憎佢地老撚奉要人讓,出站好似大曬咁一嘢閘停所有車封住條路,大佬你開車都望下鏡無車先出啦,又唔撚係出得快,見到個請讓巴士嘅牌就嬲
班撚屌50行20,70行50,阻撚住哂,拎去堆肥就岩
解決快線L 隧道L問題仲實際
巴士始終係大型運輸
最憎明明綠燈都收慢等佢轉紅燈比佢停車 屌佢老母
有人渣車慢過巴士又點計
前日見過有架行30 頂死晒後面
明明前面冇車
到最後有分叉路CUT過去爬佢頭先見到個司機原來係50路大媽黎
仆你個街
冚家剷巴士
又係呢啲戇鳩post
塞車通常都係撞車

利申:一星期坐巴士 有幾日都會塞
一齊搭巴士咪無事囉
啲貨車狗,大巴狗,長行中線,同啲巴士平衡慢行拖龍你唔講

三線高速收到得一線

巴膠準備全面進場
訓陣先
最緊要唔好急屎
琴日番工時間大老山往九龍方向?
我係車上面
一開車已經卡卡聲, 一落橋就爆到一地零件
個司機重想開卡行去路肩, 一開車就卡卡卡聲 幾驚佢爆炸炸我屎忽
黃大仙向葵涌方向返放工時間梗塞一條線,我屋企附近得一條線,巴士小巴上落客一定塞住後面
主要係巴士路線設計問題,例如路線重疊、走線迂迴同站數過多等。通常都係因為要諮詢區議會,個個議員都想路線經自己個區有關

假設港鐵一樣,每次開線都要諮詢區議會,然後又無端端好似洪水橋科學園咁中途加站,加加下遲早一樣

其實我覺得有某啲太多巴士行嘅高速公路線係有重組同減站空間,例如屯門/公路轉車站<>旺角至尖沙咀, 大老山隧道轉車站 <> 九龍灣至觀塘,就可以解決彌敦道同觀塘道嘅塞車情況
冇巴士,香港會更加塞車,塞到好似印度咁
就係出得慢先要讓
某程度上係啲冚家剷私家車攪到周圍都塞車,認唔認同?
得啲傻鳩大西北鄉下佬先搭巴士
取消晒佢啦
搭巴士就係唔想轉咁多車屯公轉車搞得成都係因為多線同車算密咋

講起就嬲
本身有條新機場線
由A點出高速公路只係經4個站

點知依家改下改下, 改撚到成區行曬先出高速, 成8個站
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞