英國保守黨係咪好後悔2016年玩/賭大左, 弄假成真最後真係脫歐

346 回覆
225 Like 55 Dislike
完美證實印度仔同支那豬呢啲新移民一鳩樣 養唔熟
咁投完你都唔跟結果嘅,咁你整個公投做乜鳩
又話民主自由,如果你整個最高年齡限制,國際觀感又會點?

所以咪話當初就唔應該懶醒搞公投
我無話唔跟,我咪覺得應該唔理班廢老。唔搞個公投出黎,由佢地屌留歐
David Cameron 自己on9,以為民意實會留歐,可以攞嚟收Nigel Farage皮,自己連campaign 都慳返
自民 議席仲多過之前
後生民意係留,但後生懶掛住玩唔出黎
根本就唔應該公投,下下都咁要政府做咩

移民政策,5+1係咪都要公投? 傻鳩首相
同香港一樣,Brexit都係一個陰謀, 成功咗 , 手段仲係非常精彩,可以喺一個民主國家合法地令咁大件事得以執行……英國愚民只能夠話自己蠢啦。當日有唔少人投票係貪過癮刻意投脫歐,就係呢幾個percent改變咗結果。
當日公投本來係話冇法律效力一定要執行,亦無通常有嘅細節,即係要多幾個percent 才算有效結果, 即總不能50%加一個便當係民意吧。畀人感覺係熱身賽而已……點知後來政客就捉住多少少少話係民意,所以我哋都會進行Brexit 。
今天睇返除咗英國之外,好似冇乜邊個國家唔係有賺㗎喎……😸,中國香港都可能因為英國佬唔掂所以放鬆bno 入去。

以為咁就收到Nigel Farage皮,點知人哋個黨而家都攞到咁多票
可能班後生都以為留硬
唔關事。掛住玩啫
又唔見當年北愛問題又搞公投,堅弱智
呢個唔係推論係事實

英國經濟比以前的確係差左
問題係整個歐洲武肺再加俄烏之後一直都係差
而事實上英國經濟復甦係比大部份eu國家更加多
當然呢個復甦唔一定同脫歐有關
但傻都知如果仲係歐盟.而其他國家都係差過你
你比人拖累機會一定大過有利因素
我都係留歐派. 問題係真係見唔到有咩好有力證據表示
英國經濟脫歐後係明顯差左 因為又武肺又打杖太多因素
都唔見係歐盟其他國家好

留意多d歐洲新聞啦
唔明成班數據都唔講係到屌差左做乜
英國經濟差左. 你都要同時證明歐洲其他國家經濟係好/冇差
eu人人好得英國差. 先可以證明係脫歐問題

問題係依家成個歐洲都因為武肺同俄烏美國加息呢d因素
全歐洲都差. 咁又點得出係英國獨有問題?
講道義責任英國對中東同非洲仲大責任啦
撤走嗰陣幾乎個個殖民地都留粒計時炸彈俾人
但cctoy咪又係叫人躝番鄉下
鬧人哋啲移民垃圾,但講到原因
恐同、歧視女性、排斥其他種族,呢啲正正係平日連登仔最鍾意做嘅

以前高登同啲本土派直頭好興串啲中東佬
夠膽搭船逃亡唔敢番家鄉打仗
結果而家唔係笠水移民
就係留港串下南亞人串下lgbt當繼續抗爭
做爛市個前提係你本地人真係肯番嗰啲工先得㗎
經濟如何可以淨係抽一個因素出嚟睇咁撚簡單就好啦

可能我睇得冇你咁多,但我起碼學識咗唔武斷
如果GDP升就叫經濟好嘅,支那夠年年升,咁又好咩屌
脫歐咪好,否則遲啲要硬食回黑難民
GDP升就叫經濟好?
唔好意思,宜家一樣食緊,邊個同你講脫完唔洗食?
講到而家就冇咁
幾廿歲人仲成日用港中關係去比較國與國外交
有冇笨柒啲
連登仔最鍾意嘅Nigel Farage
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞