英國保守黨係咪好後悔2016年玩/賭大左, 弄假成真最後真係脫歐

346 回覆
225 Like 55 Dislike
讀過下書都好難會提出到脫歐呢d驚世屎橋
生產總值知唔知點解要計埋政府支出
好多人都打算完咗5+1之後再搬去愛爾蘭
英國行咗十幾年Austerity
你同我講政治增加支出谷GDP????
冇問題 不過估唔到咁多英國人會咁做啫
就算係而家香港呢個大環境之下
都只係得小部份後生願意去英國/加拿大拎護照
所以睇唔到英國普通人有咩誘因
會特登去一個陌生地方工作幾年
仲要學埋當地語言 再入籍
而且拎多本護照嘅話
交稅/兵役嗰啲可能又會好麻煩

我自己識得嘅歐盟公民幾乎都係單一歐盟國籍 (除非有特殊原因 例如混血)
所以一開始話好多英國廢老拎住其他歐盟護照投脫歐
個人覺得surprised
但係連登好多人話BNO撚窮到仆街woo
你真係當英國好撚好?英國除咗銀行有咩職業一定好過其他歐盟國家呢?你做時裝唔通好過法國?車唔通好過德國意大利?你從事依啲行業嘅去歐盟有咩問題?咁去得住得耐嘅自然會識當地語言,事實上英國中學都會揀一科歐洲語言黎讀,咁順便拎多本有咩出奇?
同埋歐盟國家仲有幾多有強制兵?
我知嘅話應該可以順手證明埋平衡時空
咁你就收埋返埋 出黎獻世
咁我覺得係英國人嘅問題,又懶又縱容班難民,全球不景氣佢就衰多幾錢重。幾乎每間超市門口都有乞兒長駐,香港同加拿大都無咁癲。但仲未見有大型反難民示威。
嗰班駁嘴隊連自己都呃埋啫,有返bno通常都40up,後生時香港好景正正常常都有返個錢。
計金融法國強d

英國係強commercial bank,
investment bank係法國強
政咩治谷呀。政府開支大咗都會升架啦
我只知唔會只睇GDP就會話經濟好
其實無論係脫歐定留歐,兩黨都有人支持。
唔係話英國好好 但放眼成個歐盟 英國都唔算差
同埋從事不同行業就會順便申請入籍咩?
本人未聽過呢個講法
唔通歐洲做車嘅好多有德國籍?做時裝嘅好多有法國籍?
唔係話你講嘅嘢有錯 只不過我覺得情況比較罕見
應該唔會去到能夠左右大選結果嘅程度
我講緊係啲收成期廢老自己都一早有埋其他國家護照,但又唔想人地黎,無話全部都有
荷蘭is the best
何出此言?
歐元流通量點過左美元?邊度資料??
日落帝國
民主最慘係呢樣

成班人想一齊死唔諗後果一齊做錯決定

俾班玩野既投票有心個班又唔企出黎
啲大英撚高登/兒登仔話英國俾歐盟累
訓撚左幾耐

2020打後歐升美降個勢係好強,
係直到普京戇鳩鳩咁打烏克蘭,
將歐洲搞到硬性通漲+暫停加強同大陸經濟合作,
所以先暫時見頂橫行

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-11-19/euro-tops-dollar-as-payments-currency-for-first-time-since-2013

所以你見烏克蘭一開始贏,美國就要cut軍援,
因為俄烏成單野最大的受益人係美國佬

美國佬要俄佬收皮的話,直接出頁岩油,
第二日俄羅斯就全國暴動啦,洗鬼係到磨
咁大個人仲要食依類三手飯屙出嚟嘅料都幾可悲

好心你要聽就聽X, Reddit或者local啲podcast啦 po條豬閪出嚟扮分析 好撚柒呀你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞